Újra nekifutnak: most beszáll-e valaki a nagy húsbizniszbe?

agrarszektor.hu
Újra meghirdette a pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeit a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft., miután az év elején közzétett első pályázat eredménytelenül zárult. A pápai húsipari vagyont továbbra is egyben lehet megvásárolni, de az irányár 4,5 milliárd forintról 3,6 milliárdra csökkent. Ugyanakkor az első felhívásra beérkezett legmagasabb ajánlat csak 109,5 millió forint volt.

Újabb nyilvános pályázati felhívást jelentetett meg a felszámolás alatt álló pápai húsipari cégcsoport értékesítésére a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. A felhívással a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. és a PÁPA-SER Kft. vagyonelemeit kívánják eladni.

A felszámoló az év elején meghirdetett, első pályázattal már megkíséreltre az értékesítést, de e felhívás végül eredménytelenül zárult. Akkor a vagyonelemeket 4,5 milliárd forintért hirdették meg, most viszont az irányárat 3,6 milliárdra csökkentették.

Az újabb pályázati felhívás szerint a cégcsoportot továbbra is egyben lehet megvásárolni. Ehhez a pályázatokat július 11-ig lehet beadni.

Iparági szakértők szerint a csökkentett irányáron is kérdéses, lesz-e komoly érdeklődő a cégcsoportra. Az első tenderre beadott legmagasabb ajánlat 109,5 millió forint volt. A legnagyobb hitelező az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank Zrt., amely a legtöbbet bukhatja a pápai felszámoláson.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06