Lázár: amit Farkas Sándor mond, az lesz

agrarszektor.hu
Farkas Sándor kormánybiztos válogatja össze, mely állami földterületekre van szükség az új mezőhegyesi állami mintagazdaság kialakításához. Amelyik földek kellenek, azokat a korábban lebonyolított földárverések ellenére is állami tulajdonban tartják. Amelyekre viszont nincs szükség, azokat elárverezik.

Jogosítványokat kapott Farkas Sándor, fideszes országgyűlési képviselő, kormánybiztos arra, hogy összeválogassa azokat az állami földterületeket, amelyekre szükség van a mezőhegyesi ménesbirtok újraalapításához - jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint ismert, a kormány határozatban tette közzé, hogy Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság néven új mintagazdaságot kíván létrehozni Mezőhegyesen.

Amely földekre Farkas Sándor azt mondja, hogy kellenek, állami tulajdonban maradnak - mondta Lázár János. A szükséges területeket akkor is megtartják, ha azokat az elmúlt évben kiírt állami földliciteken már elárverezték. Tehát Mezőhegyesen nem csak a tovább liciteket függesztették fel, hanem az új ménesbirtok számára fontos, elárverezett területeken sem kötik meg az adásvételi szerződéseket azokkal, akik a tavalyi liciteken nyertek. Azokat az állami területeket viszont, amelyekre a mezőhegyesi ménesbirtoknak nem lesz szüksége, a későbbiekben elárverezik.

Farkas Sándornak a földek kijelölésén kívül gazdálkodási és foglalkoztatási javaslatokat is kell tennie a kormánynak - tette hozzá a miniszter. Ezzel többek között a mezőhegyesi munkahelyi gondokat is orvosolni kívánja a kabinet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!