Hatalmas siker: így hódít a világban a magyar Tokaji

agrarszektor.hu
Az egekig magasztalja a magyar Tokaji aszút a New York Times gasztronómiai szakújságírója. Szerinte a világ fantasztikus édes borai közül az aszú a legjobb.

Tokaji aszút inni, és meghalni - így összegezte véleményét a hvg.hu szerint Eric Asimov, a New York Times újságírója. Cikkében úgy fogalmaz, túl rövid az élet ahhoz, hogy rossz borokat igyunk, ezért halála előtt mindenkinek ki kell próbálnia a minőségi édes borokat, a kategórián belül pedig elsősorban a tokaji aszút. A szerző szerint a világ fantasztikus édes borai közül számára az aszú a legjobb.

MTI-fotó: Lehotka László


Cikkében Asimov kiemeli a 2008-as ötputtonyos Royal Tokaji aszút. Megemlíti a 2005-ös ötputtonyos Samuel Tinon-t és a 2001-es hatputtonyos Hétszőlőt is.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?