Gőzerővel költenék a pénzeket - Újra módosít a csúcstárca

agrarszektor.hu
Módosít a Miniszterelnökség negyvenegy olyan rendeletet, amelyek az előző uniós költségvetési ciklus vidékfejlesztési és halászati támogatásaihoz kötődnek. A változtatások célja, hogy jobban fel lehessen használni a meglévő forrásokat.

Változik negyvenegy olyan rendelet, amely a 2007-2013 közötti uniós támogatási ciklushoz kapcsolódik - olvasható a Miniszterelnökség közleményében. A jogszabályok az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és az Európai Halászati Alapból finanszírozott támogatásokhoz kötődnek.

Mivel a támogatásokról szóló rendeletek módosítása a jelenleg folyamatban lévő ügyekre is vonatkozik, több hatályon kívül helyezett rendelkezést már a meglévő eljárásokban sem kell alkalmazni. A rendelet több esetben is meghosszabbítja a kifizetési és megvalósítási határidőket, a technikai jellegű módosításokkal pedig orvosolja a jogalkalmazáskor, végrehajtáskor felmerült problémákat is. A gazdák így eredményesen fejezhetik be a támogatott fejlesztéseket, és lehívhatják a részükre megítélt, teljes támogatást. Emellett lehetővé válhat, hogy az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap - előző támogatási ciklusában - lekötött forrásait az év végéig maximális felhasználjuk.

A Miniszterelnökség eddig öt alkalommal döntött az agrár-vidékfejlesztési jogcímrendeletek módosításáról. Ezenkívül a meglévő források felhasználása érdekében több új pályázatot is hirdetett.  

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?