Heroin helyett kivi - Lecsaptak a hatóságok (videóval)

agrarszektor.hu
Nagy fogást hozott a razzia a Nagybani piacon.

Összesen 15 tonna kivit vontak ki a forgalomból a hatóságok a budapesti Nagybani piacon lefolytatott razzia nyomán. A forgalmazást felfüggesztették minőségi és nyomon követhetőségi hiányosságok miatt. A lefoglalt tételek kapcsán több millió forintos bírság kiszabása várható.

A múlt csütörtök hajnali razzia nyomán több mint négy millió forint értékű kivit vontak ki a forgalomból a budapesti nagybani piacon. Az ellenőrzés célkeresztjében a termékek nyomon követhetősége, valamint a szezonális gyümölcsök közül a kivi minőségi előírásoknak való megfelelése állt.

A razzián a NAV bevetési főigazgatósága, a Pest megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága, valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) vett részt.

Az ellenőrzésen összesen 12 tétel forgalmi korlátozását rendelték el. A NÉBIH kilenc kivi forgalmazását megtiltotta, 3 tételét pedig függesztette a nyomon követhetőségi és minőségi kifogások miatt. A növényvédő szer maradék vizsgálatok még folyamatban vannak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 15. 12:02