2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Elfelejtheti a termékdíjat a Kecskeméti Konzervgyár

agrarszektor.hu
Nem használ fel műanyagot az egymilliárdos új gépsor.

Összesen 975 millió forint összegű technológiai fejlesztést hajt végre a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft.. A vállalat a beruházáshoz 380 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Tervből.

A cég tájékoztatása szerint új fejlesztésű, számítógéppel vezérelt osztályozó gépsort állítanak munkába. A beruházással megszűnik az átállási idő, a termékminőség javul, a szennyeződések mennyisége pedig 90 százalékkal csökken. A projekt részeként egy mintaüzemet is kialakítanak egy 3456 négyzetméter alapterületű csarnokban, amelyet légkezelő berendezéssel látnak el.

A mintaüzem mindenben megfelel majd az uniós követelményektől jóval szigorúbb élelmiszerbiztonsági feltételeknek is - közölte a társaság. A cég a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt pályázaton nyerte el a támogatást, a projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Kecskeméti Konzerv Kft. 2005. április 11-én alakult. A vállalat főleg csemegekukoricát, zöldborsót és mixeket gyárt. Az új csomagoló gépsor nem használ műanyagot, így környezetvédelmi termékdíjat nem kell majd fizetnie a vállalatnak.

A gazdasági társaság 2011-ben 8,1 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amelyet 2012-ben 9,5 milliárd forintra tudott növelni. A 2012-es adózott eredménye 940 millió forint volt. A vállalat átlagos létszáma 260 fő, de a szezonális időszakban lényegesen több munkavállalót alkalmaznak.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. május 9. 16:02