Több mint egymilliárd forint egyes állatbetegségek felszámolására

agrarszektor.hu
Az idén több mint egymilliárd forint jut a járványos állatbetegségekkel kapcsolatos feladatokra: védekezésre, a betegség felszámolására, illetve figyelemmel kísérésére európai uniós támogatásból és a magyar költségvetésből.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a vidékfejlesztési tárca rendeletben szabályozza a járványos, esetenként emberre is veszélyes állatbetegségek megelőzésének és felszámolásának szabályait, a védekezéséhez nyújtott forrásokat. Az egyes állatbetegségekkel szembeni védekezés tagállami kötelezettség, amelyhez az Európai Unió pénzügyi hozzájárulást is biztosít.

Így 2013-ban a teljes támogatási összeg - azaz az uniós és a nemzeti forrás együtt - 1,15 milliárd forintot tesz ki - mondták el a szaktárcánál az MTI érdeklődésére.

A vidékfejlesztési miniszter idevonatkozó rendelete részletezi azokat az állatbetegségeket, illetve azokat a jogcímeket, amelyekre pénzügyi hozzájárulás igényelhető, és a támogatás egyéb feltételei mellett felsorolja a hozzájárulásra jogosultakat is. A kérelmeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) bírálja el, és fizeti ki - tájékoztat a közlemény.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?