Visszapattantak a tejtermékárak az amerikai tejtermelés növekedésének lassulása miatt

agrarszektor.hu
A globalDairy Trade-en, a tejtermékek globális aukciós platformján, a tejtermékek jelenleg az elmúlt 14 hónap legmagasabb árát produkálták a miatt, hogy számos országban az északi féltekén lelassult a tejtermelés növekedése.

A globalDairyTrade indexe alapján a tejtermékek ára 3,5 százalékkal nőtt, elsősorban a tejfehérje-koncentrátum árának 11, 5 százalékos növekedése miatt, ami a hagyományos írópor értékének 8,6 százalékos növekedését jelentette, írta az agrimoney.com agrárpénzügyi internetes hírportál.


Ez az emelkedés, amit mindössze a június 5-i akción elért 13,6 százalékos növekedés szárnyalt túl, nagyobb mértékű, mint az értékesített termékeké, ami két hét alatt 37 ezer tonnáról 45 ezer tonnára nőtt.


A mennyiségi növekedés 43 százalékos ugrást jelent 27 ezer tonnára a teljes tejpor mennyiségében, mert az aukción megújították az ausztráliai eladásokat. A vásárlók 3,5 százalékkal többet fizettek a teljes tejporért szerdán.


Az áremelkedés közben Európa számos országában lelassult a tejtermelés növekedése. Az Egyesült Királyságban az árcsökkentések és a magas takarmányárak törték le a termelők optimizmusát. Az Egyesült Államok pedig, ahol a tejtermelés 0,9 százalékkal nőtt a múlt hónapban, az elmúlt egy év leggyengébb növekedését produkálta ezen a területen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?