2024. május 13. hétfő Szervác, Imola

Szeretik a magyar borokat a hong-kongi Wine & Spirit vásáron

agrarszektor.hu
A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elmondása szerint a magyar borokat népszerűsítő nemzetközi célpontok közül kiemelkedő Kína és Hong-Kong.

A novemberben negyedszerre megrendezett Hong Kong International Wine & Spirit fesztiválon Magyarország is képviseltette magát, ahol 11 hazai termelő és kereskedő mutatta be borkínálatát a résztvevőknek - írja a hvg.hu.

Idén a 934 egyéni kiállítóval és a mintegy 40 ezer látogatóval együtt összesen 40 százalékkal növekedést tudhatott magának a vásár.
Érdekesség, hogy tavalyhoz képest 86 százalékkal több szárazföldi Kínából érkező látogató volt kíváncsi a vásárra.

A magyar közösségi stand mellett, a "Wines of Hungary" közös arculat alatt jelent meg a magyar csúcsborokat importáló Wiseville International Ltd. Így a nemzeti standon összesen 38 termelő több mint 100 féle bora volt kóstolható.

Idén 220 százalékkal növekedett a Hong-Kongba exportált magyar borok értéke, a szárazföldi Kínába irányuló kivitel pedig 300 százalékkal emelkedett. Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: tavaly az ázsiai térségbe mintegy 11.600 hektoliter bort exportált Magyarország, összes borpexportunk pedig 2010-ben 813 ezer hektoliter volt.
.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?