Plusz kiadások a töltőállomásokon: minimálisra kell csökkenteni a benzingőzt

agrarszektor.hu
A benzingőz minimálisra csökkentéséről és a benzingőz-veszteségnek a forgalom egyszázad százaléka alá való leszorításáról szól a Vidékfejlesztési Minisztérium rendelettervezete.

Az új szabályoknak való megfeleléshez a benzinkutak üzemeltetőinek kisebb-nagyobb beruházásokat, átalakításokat kell végrehajtaniuk - számol be a napi.hu.

A végrehajtandó változtatások a következők: az évi 500 köbméternél többet forgalmazó benzinkutakat - illetve a legalább 100 köbmétert forgalmazókat, amennyiben beépítésre szánt területen vannak - monitoring rendszerrel kell ellátni, a töltőállomásokon a kiszolgáló kútfejet II. osztályú benzingőz-visszanyerő rendszerrel kell felszerelni, továbbá a kútnál lévő tárolótartályokat is el kell látni egy olyan berendezéssel, amely lecsapatja a benzingőzt.

Szakértők szerint a monitoring rendszer kiépítése 650-1750 euró. A benzingőz-visszanyerő működését elektronikus kijelző tudatja a betérő autósokkal, ennek az ára 90-135 euró. A kút tartályaiba kerülő véggáz-kezelő berendezés ára 5 millió forint. A mérésügyi és műszaki biztonsági hatóság eljárási díja alkalmanként 55 ezer forint, a helyszíni kiszállásé pedig alkalmanként 88 ezer forint.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?