A CBA átveszi az áfacsalással gyanúsított boltokat

agrarszektor.hu
A CBA Kereskedelmi Kft. veszi át az adócsalással gyanúsított franchise partnere, a Delikát Kft. érdekeltségébe tartozó 19 egység működtetését, vállalja az 550 dolgozó munkába állítását és a delikát partnereinek ellátását is.

A múlthéten hatósági vizsgálat indult a CBA Kereskedelmi Kft. egyik franchise partnere ellen, a CBA-nak nincs még konkrét információja az ügyről, de fontosnak tartja, hogy a Delikát Kft. által üzemeltetett CBA élelmiszerüzletek zavartalan működését biztosítsa.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint mintegy négymilliárd forint adót csalt el egy abdai kft., amely magyar cégektől vásárolt elvileg szlovák cégek számára árut, az azonban nem hagyta el Magyarországot, az áfát viszont visszaigényelték. A büntetés akár húsz év börtön is lehet, a gyanúsítottak közül nyolcan előzetes letartóztatásban, öten házi őrizetben vannak.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője közleményben tudatta: azokat a vállalkozásokat, amelyek jogerős és végrehajtható bírósági ítélet alapján bűncselekményt követtek el, azonnali hatállyal kizárják a rendszerből - írja az mfor.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?