Még ezen a héten igényelhető a gázártámogatás

agrarszektor.hu
Szeptember 30-ig, azaz még négy napig lehet gázártámogatást kérni.

A családi pótlékban részesülő három vagy több gyermekes háztartások gázárkedvezményben részesülhetnek 2012-ben, amennyiben kérelmüket eljuttatják a bejelentett lakóhelyük alapján kijelölt megfelelő megyei igazgatósághoz. A Magyar Államkincstár értesülései szerint a támogatáshoz szükséges az igénylőlap kitöltése és a csatolt utolsó havi gázszámla másolata, kivéve a társasházban élők esetében, akiknek nem kell számla.

A kérelmek elbírálása november 15ig lezajlik, a támogatást igénylők határozatban értesülnek az döntésről. Aki a határidőn túl adja le igénylését, nem részesülhet a 2012-re vonatkozó, nagycsaládosoknak járó 95 ezer 200 megajoule földgázkedvezményben.

A kedvezmény értelmében eddig a hőmennyiségig a nagycsaládosoknak is a legkisebb fogyasztói kategóriában érvényes, azaz a legalacsonyabb árat számlázzák. A szolgáltatók legalacsonyabb ára az évi 1200 köbméter fogyasztásig érvényes, de egy háromgyermekes család esetében gyermekenként további 200 köbméterig kapják ezt a kedvezményt, ha az igénylésüket a Magyar Államkincstár elfogadta - írja a hírszerző

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?