Az Escherichia coli járvány okozta válság miatt rendkívüli időszakot határozott meg a Bizottság a friss gyümölcs- és zöldség ágazati promóciós programok benyújtására

agrarszektor.hu
Tekintettel a zöldség-gyümölcs ágazatot - az Escherichia coli baktérium által okozott járvány miatt - sújtó válságra, az Európai Bizottság 2011. július 19-én megjelentette a 2011. év tekintetében a friss gyümölcsök és zöldségek belső piacon és harmadik országokban történő megismertetésével és promóciójával kapcsolatos programok benyújtására és kiválasztására vonatkozó kiegészítő időszak megállapítása révén az 501/2008/EK rendelettől való eltérésről szóló 688/2011/EU végrehajtási rendeletét.

 A rendelet a friss zöldség és gyümölcs termékek belső piacon és harmadik országokban történő megismertetését és promócióját célzó programok számára - az eredeti benyújtási időszakoktól eltérő - kiegészítő ütemezési időszakot határoz meg, és e programok tagállamokhoz történő benyújtási határidejét 2011. augusztus 16-ában állapította meg. Az ágazatra nézve reprezentatív szakmai és szakmaközi szervezetek által a következő hetekben benyújtandó programjavaslatokról a Bizottság legkésőbb 2011. november 15-ig határoz.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentáció az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu), a "Támogatások / EU Belpiaci Intézkedések / Egyéb / Promóciós programok / Jogszabályok" menüpont alatt is elérhető.

 

MVH.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?