2024. április 28. vasárnap Valéria

Május 2-ig lehet postázni a kérelmeket!

agrarszektor.hu
2011. május 2-áig nyújthatják be támogatási és egyben első éves kifizetési kérelmeiket azon tejtermelők, akik a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti intézkedések keretében többlet állatjóléti kötelezettséget vállalnak. A támogatás állategységre vetítve igényelhető - áll a Magyar Agrárkamara figyelemfelhívásában.

A tejtermelők 2011. május 2-ig adhatják postára kérelmüket a támogatásban történő részvétel érdekében. A kérelmeket az állattartó lakóhelye/székhelye szerint illetékes MVH kirendeltségre kell postai úton az MVH által rendszeresített formanyomtatványon benyújtani. 

Az állattartóknak nem elég az utolsó nap belekezdeni a kérelem kitöltésébe, mivel az illetékes Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi- és Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóságának hatósági bizonyítványával is rendelkeznie kell. A kérelmek elbírálása pontrendszer alapján történik, amihez több papír alapú dokumentum is csatolható az állattartó részéről. Így az agrár-végzettséget igazoló dokumentum egyszerű másolata, a Tej Terméktanácsi vagy elismert tenyésztő szervezeti tagság igazolása, termelői csoporti (ágazati) tagság igazolása [D-0068-01 nyomtatvány], szaktanácsadóval kötött szerződés egyszerű másolata, ökológiai állattartás esetén az ökológiai tanúsító szervezet által kiállított igazolás. A végzettséget igazoló okirat másolatához szükséges csatolni a családi gazdaság nyilvántartásba vételéről szóló határozat másolatát vagy munkáltatói igazolást, vagy a társasági szerződés másolatát attól függően, hogy a végzettséggel rendelkező személy milyen jogviszonyban van a pályázóval.

Az ügyfél-azonosítási adatokra vonatkozó, támogatási jogosultságra vonatkozó, illetve a támogatási kérelem pontozásához szükséges adatok és dokumentumok tekintetében a támogatási kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidő leteltét követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

Figyelemmel kell lenni a kérelmezőnek arra, hogy legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg, bankszámla száma, kkv kódja bejelentésre kerüljön.

Az MVH érdemi vizsgálat nélkül utasítja el a kérelmet, ha azt

  • nem a jelen közleményben erre rendszeresített nyomtatványon;
  • nem a megadott határidőben nyújtották be,
  • nem az igény érvényesítésére jogosult nyújtotta be, vagy
  • a kérelmező legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg sem jelenti be az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe a fizetési számlaszámát, illetve ha; a kérelem főlapját a kérelmező nem hitelesíti eredeti aláírásával.

A támogatás alap és kiegészítő támogatásból, illetve az ügyleti költségek megtérítéséből áll. Az alaptámogatás igénybevétele esetében a kérelmezőnek minden az alaptámogatás körébe tartozó kötelezettséget vállalnia kell, míg a kiegészítő támogatás esetében a kötelezettségek választhatók.

Az alaptámogatás akkor igényelhető, ha az állattartó
a) az állatsűrűségre,
b) a gondozói felügyeletre,
c) a kockázatkezelésre, és
d) a fejési technológiára és a preventív beavatkozásokra
meghatározott kötelezettség mindegyikét vállalja.

Kiegészítő támogatás akkor igényelhető, ha az állattartó
a) a paraziták elleni védekezésre,
b) a természetes körülmények biztosítására vagy
c) a takarmányozásra
meghatározott kötelezettséget vállal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!