2024. május 13. hétfő Szervác, Imola

4 milliárd 96 közösségnek: maguk dönthenek, mire költik

agrarszektor.hu
Négymilliárd forint kiegészítő forrást kapnak a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) fejlesztési programjaik végrehajtására. Az összeg szétosztásáról az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága (IH) döntött.

A hatóság a LEADER-csoportoknak szánt forrást korábban rendeletben meghatározott módon elosztotta a HACS-ok között. A teljes keretet nem merítette ki, a tartalékot a fellebbezések, további hozzájárulási igények fedezésére szánta. A most kiosztott támogatás ebből a megtakarításból származik. Az összeget a LEADER-csoportok működési területén élő lakosság száma, a településszám és a hátrányos helyzetű községek száma alapján arányosan osztotta el az IH - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Az akciócsoportok a kiegészítést az ÚMVP III. tengelyébe tartozó fejlesztési programokra, a vidéki élet minőségének javítására (falumegújításra, a vidéki örökség megőrzésére) használhatják fel.

Az ÚMVP támogatásával működő HACS-ok gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásában vesznek részt. Országszerte 96 közösség alakult, akik maguk dönthetnek arról, milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?