Rekord magas vállalkozói terhek: csökkentene a kormány

agrarszektor.hu
Első körben 100 milliárd forinttal kívánja lefaragni a magyar vállalkozások adminisztratív terheit a kormány, az év végéig pedig további 400 milliárddal - közölte egy hétfői budapesti háttérbeszélgetésen a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Várhatóan még ebben a hónapban döntés születik arról a csomagról, mely a tervek szerint mintegy 100 milliárd forinttal csökkenti majd a magyar vállalkozások adminisztratív terheit - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára egy hétfői budapesti háttérbeszélgetésen.

A magyar kis- és középvállalkozások éves szinten összesen 2800 milliárd forintot költenek adminisztrációra, ebből maguk a vállalkozások 800 milliárdot tekintenek kimondottan tehernek. Ez a szám európai viszonylatban kiugróan magas, hiszen meghaladja a magyar GDP 10 százalékát, miközben más országokban ez az arány 3 százalék körül mozog.

A kormány elképzelései szerint egyébként az év végéig további 400 milliárddal csökkentenének a kkv-k bürokratikus terhein - olvasható a BruxInfon.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?