Kelendő külföldön a magyar vad

agrarszektor.hu
Az exportértékesítésre fókuszál az idén a Matusz-Vad Zrt., amelynek tavalyi mintegy 6,5 milliárd forintos forgalmából 12 százalékot már a külföldi eladások tettek ki - mondta Tanos Klaudia marketingvezető az MTI-nek.

A vállalkozás legújabb exportpiaca Románia, ahova a fagyasztottélelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás decemberben kezdte meg az eladásokat.

A menedzsment hasonló léptékű terjeszkedést és forgalomnövekedést remél a romániai piacon, mint amit az elmúlt évben Ausztriában ért el. Az osztrák piacon megötszöröződött a forgalom a 2009-es induláshoz képest, és elérte az 1,3 millió eurót.

A bécsi és a burgenlandi térséget követően ez évtől Grazban folytatódik a győri székhelyű vállalkozás ausztriai terjeszkedése. Szlovákiában 1,5 millió eurós volt a tavalyi forgalom, 75 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

A további bővüléshez járulhat hozzá egy kelet-szlovákiában telephely létesítése, amelynek tervezését megkezdték. A hotelek és éttermek kiszolgálására szakosodott vállalkozás a tavalyihoz hasonló árbevétel elérését irányozta elő.

6,47 milliárd forintos elmúlt évi forgalma 19 százalékkal volt nagyobb az előző évinél. A közeljövőben új hűtőház építését is tervezi a társaság a győri ipari parkban megvásárolt 16 ezer négyzetméteres telken.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?