2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond

EP: Szigorítani kellene a szabályozásokon

agrarszektor.hu
Az Európai Parlament szakbizottságának január végi ülésén környezetvédelmi prioritásként jelölte meg a vízgazdálkodást, a biológiai sokféleséget, az agrárpolitika fontosságát és a szigorúbb szabályozást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Emellett kiemelte a harmadik világból érkező élelmiszerek importjának szigorítását.

Elképzelhető ugyan, hogy jogalkotási lépések nem is történnek, hazánk szeretné az EU-elnökségünk fél éve alatt elfogadtatni a tagállami kívánalmakat, valamint a tanácsi következtetéseket is, több kérdésben. Kiemelkedő téma az Európai Unió vizpolitikájához kapcsolódó Duna-stratégia - adta hírül a Kitekintő.hu.

A Közös Agrárpolitika fontossága emellett még kiemelésre került részünkről, hiszen az álláspont szerint ezt környezettudatosabbá kellene reformálni, tehát a biológiai sokféleség megőrzése, valamint az erőforrás hatékonysága nélkül a fejlődés nem lesz kielégítő.

Élelmiszer biztonság szempontjából pedig az lenne az elfogadható, hogy legalább olyan szabályozás vonatkozzon az EU területre érkező harmadik világ béli élelmiszerekre, mint ami az EU-s gazdálkodókra vonatkozik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?