2024. május 16. csütörtök Mózes, Botond

Hitel a vis maiorra

agrarszektor.hu
Agrár Forgóeszköz Vis Maior Hitelprogramot hozott létre a kormány - tudósít az MTI. 6 milliárd forint keretösszeggel támogatja azon gazdákat, az elhárítatlan külső okok miatt, akik kár szenvedett mezőgazdasági tevékenységet folytattak idén, mindezt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül.

Éven túli, és éven belüli mezőgazdasági céllal felvett hitel kérelemre is alkalmazható a program, melyben csak olyan mezőgazdasági termelő vállalkozás vehet részt, mely tudja igazolni, külső okok elhárítatlan fennállását, illetve az agrárkár-enyhítő juttatásra jogosult.

Az MFB által euróban meghatározott éven túli lejáratú hitelfelvételekhez, kötvénykibocsátásokhoz kapcsolódóan, a program finanszírozásához 6 milliárd forint erejéig a nemzetgazdasági miniszter az MFB-vel árfolyam-fedezeti megállapodást köt.

A program futamideje - az árfolyam-fedezeti megállapodás szempontjából - 6 év. Az árfolyam-fedezeti megállapodás az e hét keddjén, a Magyar Nemzeti Bank által közölt, hivatalos forint-euró devizaárfolyamon átszámított devizaösszegre vonatkozik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Mit érlel a gyümölcs?

Mit érlel a gyümölcs?

A kertészeti ágazat egyre erősödő polarizáltsága, útkeresése mindenkit érintő, sok tanulsággal szolgáló folyamat.

KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?