Elszálltak az élelmiszerárak: a cukor drágult leginkább

agrarszektor.hu
Októberben is tovább emelkedtek az élelmiszerárak a FAO számításai szerint, elsősorban a szemes termények, és a cukor hónapok óta tartó drágulása miatt.

2008 júliusa óta nem volt ilyen magas az élelmiszerek ára, mint októberben - derül ki az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) számításaiból.

A FAO élelmiszerár-indexe - ami a havi globális árváltozásokat rögzíti egy meghatározott élelmiszercsoportból álló kosár alapján - 197,13 pont volt októberben, ami 4,4 százalékkal haladta meg a szeptemberit.


Ahogy a grafikonon is látszik, az élelmiszerek drágulásáért elsősorban cukor tehető felelőssé, mely árindex az 1990. évi adatfelvétel kezdete óta legmagasabb szintre emelkedett, de a szemes terményár-index is 25 havi csúcson áll, hasonlóan az olajéhoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?