Nemzetközi közönség előtt a magyar borászok

Agro Napló
Magyarország idei részvétele minden eddiginél sikeresebb volt a bor és szeszesital ágazat legjelentősebb szakvásárán, a 2019. március 17. és 19. között megrendezett 25. ProWein Düsseldorf borvásáron – írta a Magyar Hírlap.

Az ország mind a hat borrégióját képviselve rekordszámú, 39 magyar pincészet mutatta be borait a 320 négyzetméter alapterületű, látványában teljesen megújult magyar standon.

Itt mutatkozott be először a nemzetközi közönség előtt a magyar bor új márkakoncepciója, amelynek középpontjában az alkotó ember áll: a magyar borász. A vásár 1994 óta ad otthont a borszakma legfontosabb nemzetközi képviselőinek, és első számú találkozóhelye a világ borászatainak, borkereskedőinek, borszakíróinak, borimportőröknek és véleményvezéreknek.

Az idei megjelenés különösen jelentős volt. Egyrészt rekordot döntött a részt vevő magyar borászatok száma: hazánk még sosem képviseltette magát csaknem negyven borászattal közösségi magyar standon. Emellett a ProWein Düsseldorf keretében debütált az új magyar bormárka. A márkakoncepciót március 1-jén, a Borjog és Bormarketing Konferencián mutatta be a Magyar Turisztikai Ügynökség, ennek mentén épülnek fel mostantól a kiállítások magyar standjai is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!