MENÜ

Vörös jövő kérdőjelekkel

2019.05.17.

Az alábbiakban olvashatják az Agro-Békés Kft. közleményét, melyet változtatás nélkül tettünk közzé: 

 

„Az Agro-Békés Kft. 17 éve képviseli Magyarországon a CASE IH márkát, korábban márkakereskedőként, 2013.11.15-től importőrként.

Elsődleges célunk mindig is a vevői igények magas színvonalú kiszolgálása volt, melyet a CASE IH márka képviseletével és ügyfeleink számára a termelés biztonságát garantáló műszaki háttér és egyéb szolgáltatások segítségével biztosítottunk.

A piacon megannyi cég árulja ezt a márkát egyéb forrásokból beszerezve – meggyőződésünk szerint közel sem a márkához méltó műszaki háttérrel – ami jelentősen leszorította a gépek árát, így a megfelelő színvonalú szolgáltatási háttér fedezetének a megteremtése csak az Agro-Békés Kft. tulajdonosainak anyagi áldozata révén volt fenntartható. Ám mi mindig a vevői igényeket és a CASE IH brand kellő színvonalú képviseletét helyeztük előtérbe.

Hamis információk árasztották és árasztják el a piacot több mint két éve, amelyek mind a cégünk, mind a CASE IH image-ét gyakran sértették. A teljesség igénye nélkül néhány példa:

  • cégünk csődbe ment,
  • cégünket megvették,
  • cégünk nem kap már terméket a CNHI-tól,
  • cégünknek felmondták az importőri szerződését,
  • más lesz rövid időn belül az importőr

A fentiek soha semmilyen valós tényt nem tartalmaztak, a mai napig érvényes importőri szerződésünk van, sajnos azonban néhány napja szóban fel lett mondva.

A piacot, a kollégáinkat és minket is többször biztosítottak a CNHI részéről, hogy minden támogatást megadnak nekünk a márkát és cégünket negatív színben feltüntető magatartás megakadályozására.

A fentiek tükrében hatalmas meglepetésként ért minket, amikor a CNHI részéről arról informáltak bennünket, hogy más céggel kívánnak magyarországi importőri szerződést kötni, valamint a mi szerződésünket pedig felmondani. Teljesen érthetetlen számunkra ennek a döntésnek a háttere, hiszen cégünk jelenleg hét telephelyen közel 120 alkalmazottal látja el ezt a feladatot az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásával a középpontban. Átgondolatlannak érezzük mind a CASE IH géptulajdonosok, mind cégünk szempontjából a döntést.

Hogyan akarják a CASE IH géptulajdonosokat kiszolgálni? Erre a kérdésre keressük a választ és a vörös márkát választott gazdálkodók nevében is reméljük, hogy a CNHI-nak van erre válasza, de jelenlegi ismereteink szerint ez kérdéses.

Sajnos cégünk részéről teljes bizalomvesztés történt a CNHI-val kapcsolatban, hiszen lépésük a CASE IH géptulajdonosok iránti elköteleződést erősen megkérdőjelezi, valamint cégünket megfosztja a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosításának a lehetőségétől, hiszen – ahogy korábban említettük – a mostani helyzet az Agro-Békés Kft. tulajdonosainak jelentős anyagi ráfordítása nélkül fenntarthatatlan, mert a gyártó szinte semmilyen probléma kezeléséből nem veszi ki az anyagi részét:

  • gépek szállítási késedelme,
  • számos esetben 2-20 hetes szállítási határidő alkatrészek esetében,
  • értékesített gépeknél nincs még gyári megoldás az általuk is ismert hibákra.

Ezekben a helyzetekben korábban demó vagy használt traktorokat/kombájnokat biztosítottunk vevőink részére 100%-ban a saját költségünkön, hogy a vevőinket a lehető legkevesebb kellemetlenség érje.

Sajnos az üzleti viszony ilyen szintű megromlása és várható megszűnése, valamint a CNHI által felénk kommunikált elképzelések veszélyeztetik és egy ponton túl lehetetlenné teszik a jövőbeni szolgáltatásainkat.

Cégünk ebben a rajtunk kívülálló okok miatt megváltozott helyzetben is igyekszik a CASE IH géptulajdonosok megfelelő kiszolgálására, ameddig a CNHI az alkatrészszállítással és a garanciarendszerhez való hozzáféréssel ezt egyáltalán lehetővé teszi számunkra.

Mivel cégünknek a CASE IH márka képviselete jelenti a főtevékenységet, ezért ennek megszűnésével a teljes tevékenységünk folytatása kérdésessé válik.

A jövőben esetlegesen felmerülő kellemetlenségek esetén kérjük az Önök türelmét!

Grósz László, Grósz Gábor, Pribelszki Péter”