MENÜ

Väderstad szakmai bemutató, gépbemutató

2020.08.13.

A Vaderstad Kft. szervezésében országjáró túra keretében kerültek bemutatásra július végén a Väderstad talajművelőket és vetőgépeket érintő aktualitások és újdonságok.

 

A rendezvénysorozaton a gépújdonságok puszta műszaki ismertetése mellett a svéd gyártó talajművelési és vetési koncepciója is ismertetésre került. Az Agro Napló képviselője a szigetvári helyszínen volt jelen.

A Szigetvári Hús Kft. területén hat Väderstad talajművelő volt látható munka közben.

 

vaderstad-szigetvar-2020-2

 

Carrier 500

A Carrier a sokoldalúság mintapéldája. Alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható tárcsás talajművelő eszköz. A Carrier képes megbirkózni a modern talajművelés összes kihívásával az ultrasekélytől a mélyművelésig. A munkaeszköz sokoldalúsága csökkenti a szükséges menetszámot, ezáltal a hektárra eső művelési költséget, ugyanakkor a lehető legjobb csírázási és kelési feltételeket teremti a soron következő növényállomány számára.

A Carrierről részletesebben olvashat ide kattintva!

 

vaderstad-szigetvar-2020-3

 

Carrier XL 525

A Carrier XL 425-625 vontatott, 4,25-6,25 m munkaszélességben rendelhető művelőeszköz. A Carrier XL 425-625 rövidtárcsák – nagy átmérőjű művelőelemeik folytán – alkalmasak mélyebb művelésre és/vagy nagyobb mennyiségű szármaradvány bedolgozására.

A Carrier XL 425-625 vontatott, 510 vagy 610 mm átmérőjű tárcsával rendelkező munkagép.

A Carrier L/XL-ről részletesebben olvashat ide kattintva!

Swift 720

A Swift vontatott tarlóhántó kultivátor rendkívüli teljesítményt diktál mind száraz, mind pedig csapadékos idény munkacsúcsaiban. A tágas gépépítés lehetővé teszi nagy mennyiségű szármaradvány akadály nélküli kezelését. A szűk kapaosztás miatt intenzív keverés valósul meg, mely kiváló felszínegyengető hatással párosul.

 

vaderstad-szigetvar-2020-4

 

Cultus 300

A 3-4 méter munkaszélesség tartományban rendelhető Cultus 300-400 erőteljes kapái képesek a talaj akár 25 cm mélységig történő meglazítására. A tágas vázszerkezet lehetőséget ad nagy mennyiségű szármaradvány bekeverésére. A Cultus mindazok számára kitűnő választás, akik tartós kialakítású, kiváló munkaminőséget produkáló szántóföldi kultivátort keresnek.

Részletesebben ide kattintva!

Opus 400

Az Opus 400-700 robosztus és sokoldalú kultivátor, mely nagy mennyiségű szármaradvány bedolgozására képes mérsékelt vonóerőigény mellett. Különösen erős kapák, elnyűhetetlen vázszerkezet.

Részletesebben ide kattintva!

TopDown 400

A TopDown 300-900 nagy teljesítményű, sokoldalú szántóföldi kultivátorok az egymenetes, sekély, valamint a mélyebb alapművelés lehetőségét egyaránt kínálják. A munkagép sokoldalúságának bizonyítéka, hogy a legkülönbözőbb termőhelyi feltételek mellett is, kiváló munkaminőségre és páratlan teljesítményre képes. A különböző művelősorok kombinációjának köszönhetően a TopDown csökkenti a talajművelés menetszámát, ami végső soron költségcsökkentést eredményez, de nem elhanyagolható szempont a talajnedvesség-veszteség mérséklése sem.

Részletesebben ide kattintva!

 

vaderstad-szigetvar-2020-5

 

A vetőgépek közül a Tempo F, Tempo V és a Rapid A 600 S került bemutatásra.

Új innovatív nyomókerék a Tempo vetőgépekhez: Olvassa el korábbi cikkünkben!

A Vaderstad Kft. ügyvezetőjét Dr. Kalmár Tibort kérdeztük ez évi eddigi eredményükről, aktualitásukról:

„Annak ellenére, hogy több tényező is korlátozta normál tevékenységünket (márciustól-májusig), 2020 évi eredményünk a tavalyi szinten várható vagy meg is haladhatja azt. Ebben az évben eddig közel 280 gépet adtunk át, üzemeltünk be. Ez azért is nagy dolog, mert a mezőgéppiac az első -negyed, -félévben gyengélkedett. Főleg a vetőgépek és a talajművelők piacán talált kevesebb eszköz gazdára, mint tavaly.

Két jubileumunk is van ebben az évben. Az egyik, hogy értékesítettük Magyarországon az 500. Tempo vetőgépet. A másik pedig, hogy az 1000. Rapid vetőgép is átadására került. Az 1000-t közel 20 év alatt az 500-t 7 év alatt értük el.

Júniusban elindult a Tempo értékesítési előszezonja. Az érdeklődés a tavalyi szinten tapasztalható. Célunk, hogy az előszezon 4 hónapjában legalább a Tempo éves értékesítés 60-70%-a teljesüljön, erre jó esélyeket látok”.