MENÜ

Új Pantera 4502-H 1,7m hasmagassággal

2014.10.29.

Az Amazone 1,2 m hasmagasságú növényvédő önjáró Pantera 4502 munkagépe a növénytermesztés során a legtöbb munkafolyamatra alkalmas eszköz. A magas kukoricaállományban vagy napraforgóban azonban – ahhoz hogy a növények ne sérüljenek – magasabb hasmagasság szükséges. Az ilyen munkavégzéshez most az Amazone opciós felszerelésként ajánlja a futómű hidraulikus magasság-állítását. Valamennyi, ezzel a magasságállítással felszerelt munkagép a Pantera 4502-H típusjelzést viseli.

A fedélzeti számítógépen egy gombnyomásra fel tudja emelni a vezető a teljes munkagépet akár 1,7 m hasmagasságra. Ha a munkagép a magasabb helyzetben található, a nyomtáv 2,1 és 2,6 m között állítható be. Ezzel a Pantera 4502-H a magasabb súlypont ellenére is nagyon stabil, ezzel egyidőben rugalmasan használható a legkülönbözőbb kultúrákban és sortávolságokban.

Az Amazone-megoldás egyedülálló tulajdonsága a továbbra is nagyon széles nyomtáv-spektrumban rejlik. Így a munkagép nyomtávja normál használat mellett - mely során csak az 1,25 m hasmagasság szükséges - 1,8 és 2,4 m között állítható be. Különösen azon bérvállalkozók, akik a növényvédő szolgáltatásaikat rugalmasan szeretnék nyújtani a legkülönbözőbb vásárlóiknak és kultúráknak, ezzel a kisebb méretű és szerkezetű régiókban kínált normál alkalmazások esetén is kisebb nyomtávokkal dolgozhatnak. A Pantera 4502-H munkagéppel a növényvédő-alkalmazások spektrumát jelentősen bővíteni, és ezzel a munkagép kihasználtságát is növelni tudják.

 

Sortapogató / érzékelő kormányrendszer

Különösen a dombos területeken és hosszú munkanapon követel nagyfokú koncentrációt a vezetőtől a megemelt munkagép folyamatosan pontos kormányzása a növénysorok között. Ennek a problémának a megoldására ajánlja az Amazone a Reichhardt céggel közösen a sorérzékelőt. A rendszer egy tapogatóval dolgozik, melyet a vezető egy gombnyomással a munkagép alá tud fordítani. Ez a tapogató érzékeli a növénysorokat és az automatikus kormányrendszert úgy vezérli, hogy a Pantera kerekei középen haladnak a növénysorok között. A rendkívül pontos rendszer megakadályozza a növényi állomány károsodását és tehermentesíti a vezetőt, aki a kezelés során az összes többi feladatra tud koncentrálni.

 

DCIM112GOPRO

A magas kukoricaállományban vagy napraforgóban az Amazone a Pantera 4502-H munkagépet hidraulikusan beállítható futóművel kínálja.

Pantera 2

A fedélzeti számítógépen egy gombnyomásra fel tudja emelni a vezető a teljes munkagépet akár 1,7 m hasmagasságra. A megemelt helyzetben a nyomtáv 2,1 és 2,6 m között állítható be.

 

Pantera 3

A sortapogató kengyele vezérli az automatikus kormányrendszert. A kabin alatt található, a munkavégzés során a növénysorok mentén dolgozik.