MENÜ

Szakmai Ártalom – A FarmMester mezőgazdasági kibeszélője: 2. rész

Fenyércirok kukoricában: Mit tehetünk korunk egyik legveszélyesebb gyomnövénye ellen?

2021.10.28.

A Szakmai Ártalom a BASF Mezőgazdasági Megoldások által létrehozott FarmMester – Szántóföldszakmai Műhely Facebook-csoport legújabb exkluzív tartalma, amelyben neves szakértők vitatják meg a mezőgazdaság aktuális, legfontosabb kérdéseit.

 

A Szakmai Ártalom második epizódjában a kukoricára legnagyobb problémát jelentő évelő egyszikűekről beszélgetünk. Kitüntetett figyelmet szentelünk a fenyérciroknak: bemutatjuk biológiáját, terjedését, szaporodását, és ismertetjük, hogy miért tartozik a legveszélyesebb gyomnövények közé. Szó esik a fenyércirok okozta terméskiesésről is, amely napjainkban elsősorban kukoricában jelent egyre nagyobb kihívást. A beszélgetés végén pedig megoldásokkal, javaslatokkal is szolgálunk a felmerülő gyomproblémák kezelésére.

 

 

A beszélgetés a FarmMester csoporton belül is visszanézhető. A Youtube mellett a Spotify, Anchor és Apple Podcast alkalmazáson belül is visszahallgatható.

Mi az a Szakmai Ártalom? A Szakmai Ártalom a BASF Mezőgazdasági Megoldások által létrehozott FarmMester – Szántóföldszakmai Műhely Facebook-csoport legújabb exkluzív tartalma, amelyben neves szakértők vitatják meg a mezőgazdaság aktuális, legfontosabb kérdéseit.További szakmai tartalmakért csatlakozzon a FarmMester közösséghez.

Korábbi részek: