MENÜ

Szakmai Ártalom – A FarmMester mezőgazdasági kibeszélője: 1. rész

Kalászosok őszi gyomirtása a változó gyomviszonyok között

2021.10.26.

A Szakmai Ártalom a BASF Mezőgazdasági Megoldások által létrehozott FarmMester – Szántóföldszakmai Műhely Facebook-csoport legújabb exkluzív tartalma, amelyben neves szakértők vitatják meg a mezőgazdaság aktuális, legfontosabb kérdéseit.

 

A Szakmai Ártalom első részében a kalászosok múltbeli és jelenlegi gyomviszonyait vesszük górcső alá. Beszélünk arról, hogy a nagy széltippan mellett milyen feltörekvő egyszikű, illetve egyéb T1-es és T2-es kétszikű gyomok jelentek meg az utóbbi időben; ezeket hogyan ismerhetjük meg, hogyan különböztethetjük meg őket egymástól; és milyen gyomváltozások várhatók a kicsit távolabbi jövőben. A beszélgetés végén természetesen megoldásokkal, javaslatokkal is szolgálunk a felmerülő gyomproblémák kezelésére.

 

 

A beszélgetés a FarmMester csoporton belül is visszanézhető. A Youtube mellett a Spotify alkalmazáson belül is visszahallgatható.

Mi az a Szakmai Ártalom?  A Szakmai Ártalom a BASF Mezőgazdasági Megoldások által létrehozott FarmMester – Szántóföldszakmai Műhely Facebook-csoport legújabb exkluzív tartalma, amelyben neves szakértők vitatják meg a mezőgazdaság aktuális, legfontosabb kérdéseit.További szakmai tartalmakért csatlakozzon a FarmMester közösséghez.