MENÜ

Ön felkészült már a betakarítás utáni munkálatokra?

2018.06.05.

Az ország nagy részén már elkezdődtek az őszi kalászosok betakarítási munkálatai. Az aratás végeztével, a megfelelő időben és módon elvégzett tarlóápolás meghatározó szerepet tölt be a későbbi magágy készítése során.

A kép illusztráció

A tarlóápolás egyik leghatékonyabb módszere, a rövidtárcsával végzett keveréses tarlóhántás. A keverés során a gyommentesítés és a szármaradvány talajba való bedolgozása mellett, a kártevők élettevékenységének csökkentése és a talajélet fenntartása is fontos szerepet kap. A rövidtárcsás művelés során a megfelelő munkaminőség mellett, fontos az egyenletesség, legyen szó tarlóápolásról, vagy akár magágy készítésről.

 


Lemken Heliodor 8

lemken-heliodor-8-2

A kép illusztráció

A Heliodor rövidtárcsa főként a repce és kalászos gabonafélék betakarítása után a sekély tarlómegmunkálásra és a mulcsba vetés alkalmazásakor a magágy előkészítésére alkalmas. Az olyan elfagyott köztes növények is eltömődés-mentesen dolgozhatók be tavasszal, mint a mustár. Az egyesével rögzített művelő elemek jó talajkövetést és köves területeken is meghibásodás-mentes munkavégzést biztosítanak. Szántás után a magágy előkészítéséhez a hidraulikusan állítható és rugós simítólemezek megbízhatóan egyengetik el a felületet. A Heliodor akár a hagyományos, akár a mulcsba vetésnél is sokoldalúan használható. A kis teljesítményigény melletti nagy munkavégzési sebesség és a félig függesztett változatok kombinációja a LEMKEN Solitair vetőgépekkel ütőképes magágy készítést tesznek lehetővé.

A Heliodor rövidtárcsa 3 - 12 méter munkaszélességben kapható, és így minden gazdálkodó számára a megfelelő munkaeszközt kínálja:

  • függesztett, merev, 3 vagy 4 méteres munkaszélességgel
  • függesztett, felcsukható, 4, 5 vagy 6 méteres munkaszélességgel
  • félig függesztett, felcsukható 4, 5 vagy 6 méteres munkaszélességgel vontatott,felcsukható Gigant eszközhordozó alvázzal 8, 10 vagy 12 méter munkaszélességgel

Lemken Heliodor 8

lemken-heliodor-8-muszaki-adatok


Lemken Rubin 9

Európa vezető rövidtárcsája

lemken-rubin-9

A kép illusztráció.

A Rubint a talaj és szármaradvány 10-15 cm mélységig történő intenzív bekeverésére fejlesztették ki. Ideális elhanyagolt tarlók megmunkálására, a gyomirtás elősegítésére, vagy a szalmának a talaj oxigénnel átjárt rétegébe történő bedolgozásához. A nagy átmérőjű tárcsák biztosítják azt, hogy a Rubin megbirkózzon az ugaroltatott területekkel, nagy mennyiségű szalmával, kukoricaszárral, vagy nagy tömegű zöldtrágya növényekkel. A két tárcsasor között a távolság 107 cm, mely a Rubin nyitott vázával együtt, eltömődéstől mentes üzemeltetést biztosít, még nagy mennyiségű szerves anyag esetén is. A tárcsák a gép teljes szélességében 250 mm osztással vannak felszerelve, hogy lehetővé tegye a szabad anyagáramlást közöttük. Az első sorhoz képest eltoltan elhelyezett hátsó tárcsasor összességében 125 mm osztást eredményez. A csipkés tárcsák mindkét sora magasságban és szögben is állítható követőboronával szerelt, melyek irányítják a talaj áramlását és javítják a szalma eloszlását, amikor a táblán átlósan történik a művelés. A kiegészítő külső szélező tárcsák lehetővé teszik a pontos, bakhát nélküli csatlakozást az előző menethez. Ezek a tárcsák eltolt szárral csatlakoznak a vázhoz, a pontos beállíthatóság érdekében. A tárcsa helyzetének és szögének párosítása könnyű behúzást eredményez még nehéz talajviszonyok között is.

Lemken Rubin 9

lemken-rubin-9-muszaki-adatok


Lemken Rubin 12

lemken-rubin-12

A kép illusztráció.

A Rubin 12 rövidtárcsával a LEMKEN kibővíti a rövidtárcsáinak választékát, mely a Heliodor 8 és Rubin 9 típusokból állt az új sorozattal. A Rubin 12-es típus már 20 cm munkamélységig képes dolgozni. Az új rövidtárcsa minden talajtípuson képes dolgozni olyan mélységben, ahol korábban csak a kultivátorok voltak képesek. A speciálisan elrendezett nagy átmérőjű homorú tárcsákkal a Rubin 12 elsősorban a nagy mennyiségű tarlómaradvány bedolgozására lett kifejlesztve.

Lemken Rubin 12

lemken-rubin-12-muszaki-adatok

A LEMKEN széles hengerválasztékából a különféle hengerek optimális rögtörést, visszatömörítést és egyengetést valamint pontos mélységtartást biztosítanak a különféle talajtípusokhoz és munkakörülményekhez, továbbá elősegítik a talaj nedvességtartalmának optimalizálását.

További információkért tekintsék meg honlapunkat,  vagy Facebook oldalunkat!

A Lemken Heliodor és Rubin rövidtárcsákkal kapcsolatban keressék bizalommal területi képviselőinket!

 

Kínálatunkban megtalálhatóak a Lemken Heliodor és Rubin rövidtárcsák

Kiváló tulajdonságaik révén maximális hatékonyságra képesek, a nagy területteljesítmény mellett. A rövidtárcsák munkájáról személyesen is meggyőződhet gépkipróbálási lehetőségünk által.


Elérhetőségek:

Pap-Agro Kft.
2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.
06-53/552-283

(1) Nagykőrös és környéke, Közép-Magyarország:
Dudás Zsolt 06-20/348-98-97  [email protected]

(2) Északkelet-Magyarország:
Szabó Antal 06-30/683-08-53 [email protected]

(3) Délkelet-Magyarország:
Központi iroda 06-53/552-283 [email protected]

(4) Délnyugat-Magyarország: 
Túri Zoltán 06-20/236-97-22 [email protected]

(5) Északnyugat-Magyarország:
Pap Lajos 06-20/33-44-328 [email protected]

Öntözés, hígtrágyakezelés üzletág:
Komjáthi Bálint: 06-20/21-94-440 [email protected]

Nyilvántartási szám: NAIH-94421/2016.

mo-map