MENÜ

Nevet váltott a Glencore Agriculture

2020.12.02.

A Glencore Agriculture Hungary Kft. bejelentette, hogy hivatalosan felvette a Viterra Hungary Kft. márkanevet – közölte az MTI.

A Viterra cégcsoporthoz tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft. foktői gyára

 

David Mattiske, a Viterra vezérigazgatója elmondta, hogy a mai nap történelmi jelentőségű a cég számára: világszerte ma veszik fel a Viterra nevet és márkát. A szakember elmondta, hogy az elmúlt négy évtized stabil növekedésének eredményeként a világ egyik vezető agrárvállalatává fejlődtek. A Viterra márkanév, amely a földből származó életerőre utal, a közös cél fémjeleként közös név alatt egyesíti a cég egészét, erősíti az identitásukat és szilárd alappal szolgál jövőbeni növekedésükhöz.

A Viterra 37 országban van jelen teljeskörűen integrált mezőgazdasági hálózatával, amely a termelőket és vevőket egymással összekapcsolva tudja ellátni a világot fenntartható, nyomon követhető és minőségellenőrzött mezőgazdasági termékekkel. Létesítményhálózatuk és dolgozóik tehetsége lehetővé teszi, hogy a termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálják vevőiknek, így tartós kapcsolatot tudnak kiépíteni beszállítóikkal és a partnereikkel, tette hozzá David Mattiske. A Viterra vezérigazgatója elmondta, hogy közös céljuk a további növekedés, valamint a hálózatuk fejlesztését és az agrárágazat szereplőinek összekapcsolását célzó törekvéseik folytatása.

David Mattiske elismerően nyilatkozott a Viterra részvényeseiről is, akik agrárágazat kritikus fontosságát felismerve támogatják a cég hosszú távú stratégiáját. Elmondása szerint a CPP Investments és a British Columbia Investment Management Corporation 2016-os befektetései után most már három nagyrészvényesük van a Glencore-ral együtt, akik osztják a jövőbeni növekedéssel és sikerekkel kapcsolatos víziójukat. A szakember szerint várakozással tekintenek a velük való együttműködésre a Viterra ágazatvezetői potenciálja kiteljesítése érdekében.

A Viterra cégcsoport Magyarországon három vállalatból áll. A Viterra Hungary Kft. a magyar piacon 1996 óta van jelen, fő tevékenysége a termények, takarmány-alapanyagok és növényolajok kereskedelme. A Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát Foktőn, ahol csúcsminőségű növényolajgyártási technológiát alkalmaznak. A legfontosabb feldolgozott termény a napraforgó, de az üzem alkalmas repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. elsődleges célja a magyar gabonapiac raktározási, terménytárolási és -kezelési igényeinek kiszolgálása; telephelyei az ország négy pontján találhatók meg.