MENÜ

Nem költség, befektetés…

2013.07.18.

GYOMIRTÁS:

A Makhteshim Agan SULTAN GYOMIRTÁSI rendszere tökéletesen alkalmazkodik az eltérő gyomviszonyokhoz, a változatos időjárási körülményhez, és a különböző termelői igényekhez. Cégünk ajánlatában markánsan elválik a preemergens és a posztemergens technológia. A klasszikus metazaklór hatóanyag tartalmú SULTAN 50 SC hosszú és megbízható tartamhatással rendelkezik, így képes a repcét a vetéstől gyommentesen tartani.  Rendkívül szelektív a repcére, gyomirtó hatása pedig kiterjed a legnehezebben írtható kétszikű gyomokra is (pl. a ragadós galaj, vagy a kamillafélék).

Új készítményünk a SULTAN TOP a repce gyomirtásának két legerősebb hatóanyagát az eddig megismertektől eltérő arányban tartalmazza. A talajon keresztül aktív metazaklór biztosítja a készítmény hosszú tartamhatását, míg a quinmerak hatóanyagnak köszönhetően a SULTAN TOP minden eddigieknél hatékonyabb állománykezelést biztosít a repcében. Ennek magyarázata, hogy a levélen keresztüli aktivitással is rendelkező quinmerak nagyobb koncentrációban van jelen a készítményben. Az intenzív növekedési stádiumban lévő gyomok a két hatóanyagnak köszönhetően mind a gyökér- mind a hajtás növekedésében gátoltak. Ez az együttes hatásmechanizmus teszi a SULTAN TOP készítményt kiválóan alkalmassá a repce őszi posztemergens gyomirtására.

Az AGIL valamennyi fűféle gyom ellen látványos és megbízható hatást ad, a kultúrnövényre pedig teljes szelektivitást biztosít. Dózisát a kiirtandó fűfélék típusa és fejlettsége alapján kell megválasztani.

TECHNOLÓGIAI AJÁNLATUNK:

  1. Preemergens technológia: vegyes kétszikű és egyszikű fertőzés esetén, illetve ha bemosó csapadék várható:  SULTAN 50 SC 2,0 l/ha
  2. Preemergens technológia: erős galaj fertőzés esetén: SULTAN 50 SC 2,0 l/ha + COMMAND 48 EC 0,2 l/ha (SULTAN R PACK)
  3. Posztemergens technológia erős ebszikfű, kamilla és széltippan fertőzés esetén: SULTAN 50 SC 2,0 l/ha
  4. Posztemergens technológia vegyes gyomosodás esetén: SULTAN TOP 2,0 l/ha
  5. Gabona árvakelés elleni kapcsolt védelem: SULTAN TOP 2,0 l/ha + AGIL 0,4-0,5 l/ha 

 

További információk 

FAGYKÁR CSÖKKENTÉS, SZÁRSZILÁRDÍTÁS:

Az ORIUS 20 EW olyan regulátor és gombaölő szer egyben, melynek őszi használata megakadályozza a korai szárbaindulást, egyben javítja a repce télállóságát az erőteljesebb gyökérzet és a vastagabb gyökérnyak kialakításával. Tavaszi használatával védelmet nyújt a repce legfontosabb gomba kórokozói ellen, javítja a szárszilárdságot, több oldalhajtás képződik és egyöntetűbb virágzás érhető el.

 

VÉDELEM A ROVAR KÁRTEVŐK ELLEN:

A MAVRIK 24 EW a méhekre veszélytelen rovarölő szer, amely így nappal is permetezhető a virágzó repce kártevői ellen. Új típusú, taglózó- és tartamhatással is rendelkező rezisztenciatörő készítmény, amely a repce valamennyi a virágzás időszakában jelentős rovarkártevője ellen biztos védelmet ad.

PYRINEX 25 CS a kora tavaszi kártevők ellen (repceszárormányos, repcebecőormányos, és fénybogár) kiváló tartamhatással rendelkező készítmény. Önállóan, vagy BULLDOCK 25 EC (0,3 l/ha) kombinációban (PYRINEX R Pack) alkalmazható.

BULLDOCK 25 EC azonnali taglózó hatással rendelkező rovalölő szer. A kártevők elhúzódó betelepedése esetén a kezelést célszerű megismételni.

 

DESZIKKÁLÁS:

A BROMOTRIL 40 EC az a készítmény, ami a repce kíméletes és hatékony deszikkálására alkalmas. Használata során az állomány 5-6 nap alatt egyenletesen betakaríthatóvá válik, csökken a pergési veszteség, kedvezően hat az olajtartalomra, és elsodródás esetén nem tesz kárt a gabona- és kukorica táblákban.

 

KIPERGÉS CSÖKKENTÉS:

A BIO-FILM repcében 1,0 l/ha dózisban ragasztóanyagként is használható, nagymértékben csökkentve ezáltal a pergési veszteséget.

 

HATÁSFOKOZÁS:

A repce erősen viaszos levelekkel rendelkezik, így a rovar és gombaölő szerek esetében, valamint deszikkálásnál a Bio-Film hatásfokozóként való használata nélkülözhetetlen a repce védelmében. Rugalmas esőellenálló filmréteget képezve ráragasztja a permetlevet a növényre, így tartós védelmet biztosít. Alkalmazásával a növényvédő szerek tökéletesebben keverednek. Elősegíti az egyenletes növényvédő szer fedettséget (Bromotril R Pack).

 

További információért keresse kereskedelmi képviselőinket vagy látogasson el a www.mahun.hu oldalra.