MENÜ

METALWOLF kombinátorok

2020.07.08.

A 30 éves gyártási tapasztalattal rendelkező METALWOLF Kft. napjaink elvárásainak megfelelően a legkorszerűbb technológiával gyártja munkagépeit. A 25 embert foglalkoztató géderlaki családi vállalkozás széles portfóliójában tárcsákat, sorközművelőket, hengereket, kombinátorokat, ásóboronákat, fogasokat, lazítókat kínálnak, egyedi elképzeléseket is megvalósítanak, illetve gépeik egyedi kialakításokkal is kérhetőek. Ahogy a szlogenjük is mondja, igazi partnerek a talajművelésben.

 

Cikksorozatunk jóvoltából most megismerheti a Metalwolf termékcsalád tagjait.

Kombinátorok

Magágykészítők között függesztett és félig függesztett kombinátorokat, kompaktort és vario kombit kínálunk. Ezek az eszközök őszi-tavaszi magágykészítésre és szántás elmunkálására használhatók, 8-15 cm mélyen dolgoznak

A függesztett kombinátoraink alapkivitelben 3 sorba rendezett rugóskapákkal készülnek, de igény esetén legyártjuk 4 soros kivitelben is. A kapák darabszáma nem változik, így a soronkénti kapaszám csökken, a szármaradványt könnyebben elhagyja, viszont a négysoros váz hosszabb, a súlypont hátrébb kerül. A művelőelemek 32X10 mm-es segédrugós, merevített rugóskapák, fordítható lándzsával. A rugóskapák után rugóztatott simítólap (rugóztatott L idomacél) és 2 sor csipkés törőhenger dolgozik. A hengerek csapágyazása ST 491 önbeállós golyóscsapágy, a szárnyak végén mélységhatároló kerék segíti a beállítást.

Merev vázzal 2,2 méterestől 3,3 méteres művelési szélességig, hidraulikusan csukható kivitelben 3,3 métertől 7,2 méteres művelési szélességig gyártjuk – de egyedi kialakítás is kérhető. Opcióként fogastáblás művelőelemek, frontfüggesztés, első simítólap támasztórugóval vagy nyomórugóval rendelhető.

 

k-2-8 (6)

 

Félig függesztett kombinátoraink három féle változatban készülnek.

Alapfelépítésük azonos, a gép vázszerkezete sík váz, mely középrészből, valamint jobb-bal szárnyból áll. A szárnyak külön-külön hidraulikus munkahengerekkel mozgathatók. Lenyitott állapotban a szárnyak kb 3-4°-ban a középrészhez viszonyítva lefelé lógnak, így, ha a szárny mozgató hidraulikus kört lebegő, azaz úszó helyzetben rakjuk, akkor tökéletes talajfelszín követést biztosítanak.

Mindhárom változatban 5 sorban helyezkednek el a kapák, amelyek alapváltozatban 32x10-es segédrugós, merevített rugóskapákkal szereljük fordítható lándzsával, de választható hozzá rugóskapa lúdtalppal vagy germinátor kapa is. A kapák utáni simító és lezáró egység rugóztatott L idomacél simító, valamint soronként rugóztatott 2 darab csipkés rögtörő henger, ST 491 csapágyazással.

TKV félig függesztett kombinátorok 4,2 méterestől egészen 8,4 méteres művelési szélességig készülnek. A kapák osztása 120 mm. A művelési mélységet a szárnyak végén furat – csap rendszerrel állítható 2-2 db kerék és a váz középrészen belül elhelyezett, hidraulikusan mozgatható, lökethatároló lemezekkel szabályozható 2 db szállítókerék biztosítja.

 

tkv-7-2_vh (8)

 

Kompaktoraink felépítése annyiban különbözik a TKV kombinátortól, hogy a kapasorok elé bekerült egy rugóztatott L acél simító és csőpálcás rögtörő henger, ami a nagyobb rögök aprítását segíti. A kapaosztás itt is 120 mm, a művelési mélységet a furat – csap rendszerrel állítható mellső rögtörő hengerek és a középvázon belül elhelyezett, hidraulikusan mozgatható, lökethatároló lemezekkel szabályozható 2 db szállítókerék tartja. 4,2 méterestől 6,6 méteres változatig állnak rendelkezésre.

VARIO KOMBI talajművelő eszközeink 4-2-8,4 méter művelési szélességűek. Kapaosztása sűrűbb, mint az előző két változaté, 100 mm. A mellső elmunkáló elem hidraulikusan állítható, különálló, 150 mm széles rugós simító lapokból áll. A talaj tömörödés csökkentése érdekében a futómű és egyben mélyégszabályozó rendszer tandem kerekes kialakítású. A legnehezebb 7,2 és 8,4 méter művelési szélességű változatoknál már összesen 8 db hidraulikusan mozgatható, lökethatároló lemezekkel szabályozható kerék állítja a művelési mélységet, 2-2 db a szárnyakon 4 db a középváz alatt.

 

vario_kombi-6-6 (1)

 

Széles termékpalettánkban mindenki megtalálhatja, amire a gazdaságában szüksége van. De ha mégsem, egyedi gyártást is vállalunk!


Cikksorozatunk korábbi részei: