MENÜ

Megújulás, megújulás, megújulás!

2021.07.01.

A KITE Zrt. neve korunk mezőgazdaságában egyet jelent a komplexitással és az innovációval. Ennek megfelelően a repcetermesztésben is folyamatos a technológiafejlesztés, melynek alapvető lépése a genetikai háttér vizsgálata és a legnagyobb előrelépést jelentő hibrideknek a kereskedelmi ajánlatunkba történő beemelése.

 

Ennek jegyében folyamatosan, jobbnál jobb adottságú, új repcehibrideket vezetünk be a hazai piacra. Tekintsük itt át a KITE Zrt. repce hibrid ajánlatát, kiemelve újdonságainkat.

Mind növényvédelmi, mind termőképességi szempontból a mai kornak megfelelő új hibrid a DK Expectation. A nemesítői kísérletekben több évjáratban is elért 4,5 t/ha fölötti átlagtermése, illetve betegségekkel szembeni kiváló ellenállósága (poligénes RLM7 fóma rezisztencia) és a tarlórépa sárgaság vírussal (TuYV) szembeni rezisztenciája ígéretes hibriddé teszi.

A KITE Zrt. 2021. évi második újdonsága az LG Aspect, mely a középérésű éréscsoportba tartozó, tarlórépa sárgasággal (TuYV) szemben rezisztens új, rugalmas hibrid. A KITE Zrt. négyismétléses kisparcellás kísérleteinek átlagában 2020-ban 5,19 t/ha-os ért el.

A KITE Zrt. harmadik újdonsága a Temptation közép-kései érésű, kiváló hozampotenciállal és magas olajtartalommal rendelkező repce hibrid. A KITE Zrt. négyismétléses kisparcellás kísérleteinek átlagában 2020-ban rendkívül magas, 5,44 t/ha-os termésátlagot ért el. A hibrid a tarlórépa sárgaság vírussal szemben ellenálló és az őszi fómás fertőzésre sem érzékeny.

A Feliciano KWS kimagasló termőképessége mellett ellenálló a tarlórépa sárgaságvírussal szemben és RlmS fóma rezisztencia génnel rendelkezik, mely maximális védelmet nyújt a fóma azon rasszaival szemben is, amelyek más rezisztenciagéneket már legyőztek.

A portfóliónkba tavaly belépett, korai éréscsoportba tartozó, rendkívül magas olajtartalmú Duke repce hibrid a regisztrációs vizsgálatokban a sztenderdek termését 9%-kal múlta felül, míg 2018/2019-ben éréscsoportjában a legjobb olajtartalmat érte el. Rendelkezik RLM7-es rezisztenciagénnel és ellenáll a tarlórépa sárgaság vírussal szemben.

A KITE repceportfóliójának korábbi anyagai közül érésidőben az első a Dribbler, a bajnokok bajnoka! Termése 9,6%-kal, olajtermése 12,7%-kal haladta meg a sztenderdek átlagát (NÉBIH). Óriási levélfelülettel, robusztus szárral, vastag gyökérnyakkal rendelkezik.

A DK Exstorm jól tolerálja a tenyészidő szárazabb periódusait is, mely mellett nagyon jól alkalmazkodik a különböző termőhelyi körülményekhez.

A Diffusion bármilyen termőhelyre ajánlott, nagy termést adó, kitűnő termésbiztonsággal rendelkező hibrid. Kifejezetten intenzív őszi fejlődésű, kitűnő télállóságú és szárazságtűrésű hibrid. Kifejezetten jól tűri a megkésett vetéseket és problémás talajokat is.

A Cristal magas terméspotenciálja aszályos években is realizálódik, hozamstabilitása egyedülálló. A NÉBIH kísérleteiben a sztenderdekhez viszonyítva 110%, illetve 107%-os termést ért el.

A DK Exterrier a nagy termőképességet és termésstabilitást kompromisszumok nélkül ötvöző hibrid. Termesztését az egész országban, bármilyen technológiai intenzitás mellett ajánljuk.

kiterepce_tablazat-page-001

Tekintsék meg az őszi káposztarepce kínálatunkról szóló videóinkat:

 

 

Repce hibridjeinkről és fejlesztési eredményeinkről tájékozódjon a 2021. évi kiadványunkból, vagy érdeklődjön szaktanácsadó kollégáinknál.

 

kite-repce-1536x1536