MENÜ

Magágykészítő kompaktor Csehországból (VIDEÓVAL)

2023.01.18.

Az OPaLL-AGRI egy csehországi családi tulajdonban működő vállalkozás, amely Brno-tól északra gyártja kimagasló ár-érték arányú munkagépeit.

Saturn IV kompaktor 6 méteres kivitelben

 

A termékpalettán megtalálhatók a függesztett és félig-függesztett váltvaforgató ekék, magágykészítő kompaktorok, szántáselmunkáló hengerek, szántóföldi kultivátorok, rövidtárcsák és a tavalyi évtől a talajlazítók. A cég forgalmának nagy része a hazai piacról származik, de igen jó értékesítési eredménnyel büszkélkedhetnek a volt szovjet tagköztársaságok területein is. Keleten főleg a nagy munkaszélességű, míg Közép-Európában a közepes és kisebb gépek vannak az eladás középpontjában. Fontos megemlíteni, hogy az OPaLL-AGRI kopórészekkel kezdte a tevékenységét és ez az üzletág napjainkban is nagy szeletet vág ki az értékesítés összértékéből. A kopórészek gyártásánál nem csak a saját termékekre koncentrálnak, hanem számos konkurens márkákhoz is gyártanak kedvező árú, kimagasló minőségű kopórészt. A forgalom intenzív növekedése néhány éve már megkövetelte egy teljesen új gyártócsarnok felépítését, így a gépek ma már rövidebb szállítási határidővel és az új szerszámgépek miatt még magasabb minőségben kerülnek ki a gyártó üzeméből.

A közelgő szezon miatt az OPaLL-AGRI legaktuálisabb gépe a Saturn IV magágykészítő kompaktor. Amint a neve is mutatja ez a gép már a negyedik generációba lépett és az elmúlt, több mint 10 év tapasztalatait felhasználva felnőtt, sőt bizonyos pontokban meg is előzte nagynevű konkurenseit.

 

8 méteres kialakítású kompaktor

8 méteres kialakítású kompaktor

 

A Saturn IV precíziós kompaktor esetében az elmunkáló elemek több sorban helyezkednek el a tökéletes eredmény eléréséért. A teljes elmunkálósor több fajta lehet és akár hét részből is állhat: simító, henger, simító, 2 vagy 3 soros kapaszekciók, henger, simító és Crosskill henger. A tökéletes talajkövetés a munkagép kialakításánál fogva garantált. A kompaktor 1,5 és 2 méteres tagokból áll, amelyekre az elmunkáló eszközök paralelogramma felfüggesztéssel kapcsoltak. Ezzel a módszerrel elérhető a mindig pontos mélységtartás és az aprómagok részére optimális magágyfrakció kialakítása.

 

magágykészítés egy menetben

Magágykészítés egy menetben

 

A gépen az alapfelszereltséghez tartozó, elől és hátul elhelyezett, 330 mm átmérőjű, szélespálcás hengerek garantálják az igen pontos mélységtartást. A teljesen zárt csapágyazással rendelkező hengerek a mélységvezetés mellett a megfelelő aprításért és a tömörítésért is felelősek. Az első sor henger után következik a kapaszekció. A Saturn kompaktor négy különböző kialakítású kapával érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. Az alapfelszereltség a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott nyírócsavaros kapakialakítás lúdtalp kapával. Igény esetén a kapabiztosítás lehet rugós is, illetve elérhető a legfinomabb magágy készítésére előnyös 3-soros rugós kapaszekció is. Mivel a kapatagok könnyen cserélhetőek sokszor kettő különböző kapakialakítással rendelik a kompaktort. Például nyírócsavaros biztosítással a durvább területekre sekély munkavégzéshez és 3-soros rugós kapával a kora tavaszi munkákhoz, amikor el szeretnénk kerülni a nedves talajréteg felszínre hozását. A kapasorok mélysége fokozatmentesen egy orsóval állítható.

 

2, kompaktor

Kompaktor

 

A kapaszekciót 330 mm átmérőjű henger és simító kombináció követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400 mm átmérőjű Crosskill henger teszi teljessé, így megfelelő mélységben tömör, de felül aprómorzsás magágy érhető el. Az adott munkavégzésnek megfelelően a hátsó kettő henger helyzete egymáshoz képest egy orsóval könnyen beállítható.

 

4, a hátsó hengerek helyzete egymáshoz képest állítható

A hátsó hengerek helyzete egymáshoz képest állítható

 

A legelső sorba elérhető cserélhető kopórészű, csipkézett simító is. A csipkézett kialakítás elősegíti a heterogén hantelmunkálást és megkönnyíti a durvább szántáson is a precíz munkát. Az elmunkáló elemeken túl a gép munkáját rugós biztosítású traktorkerék nyomlazítók segítik, amelyek helyzete és intenzitása könnyen beállítható minden traktortípushoz.

 

5, csipkézett simítő az első sorban

Csipkézett simítő az első sorban

 

2,alapfelszereltség a rugózott nyomlazító

Alapfelszereltség a rugózott nyomlazító

 

A magágykészítés során a földáram munkaszélességen belül tartása az állítható helyzetű oldalsó terelőlemez feladata.

A Satrun IV kompaktor elérhető 3 és 4 méteres munkaszélességben függesztett, valamint 3-4-5-6 méteres munkaszélességben félig függesztett kivitelben.

 

függesztett kompaktor

Függesztett kompaktor

 

Nagyobb munkaszélességű kompaktor a Neptun eszközhordozóval kombinált kialakításban érhető el. Az eszközhordozós kivitel lényege, hogy különböző munkagépekkel kombinálható, így a kompaktor mellett például a Pegas rövidtárcsa is használható vele. Erre a költséghatékony megoldásra már hazánkban is van számos referencia.

Az Opall-Agri Saturn IV kompaktor használatával megvalósítható a kompromisszum mentes magágykészítés, akár aprómagok részére is. A robusztus kialakítás ellenére viszonylag kicsi, talajtípustól és domborzati viszonyoktól függően 30-40 LE/m a vonóerő szükséglet. A közúti szállításhoz a gépek 3 méterre összecsukhatók, a biztonságos közlekedést nagyméretű kerekek és az alapfelszereltségként elérhető közúti világítás segíti elő.

 

1, biztonságos közúti szállítás

Biztonságos közúti szállítás

 

A szezon előtti akciós gépkínálat a következő linkre kattintva tölthető le:
>> GÉPKÍNÁLAT <<

 

 

Bővebb információért keresse a QUIVOGNE Magyarország Kft. képviselőjét vagy kiemelt kereskedelmi partnereinket.

Gazsi Zsolt: 06 30 558 4918

Szeredai Jenő: 06 70 385 7891

www.quivogne.hu