MENÜ

Hatékony és megbízható öntözőgépek a Pap-Agro Kft. kínálatában

2014.06.12.

Az elmúlt időszak gyakori aszályos évei miatt egyre több gazda szeretné termelését biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá tenni, így egyre nagyobb az igény a korszerű, megbízható, hatékony öntözőrendszerekre. Erre az igényre reagálva kezdte meg néhány éve a Pap-Agro Kft. a különböző típusú szántóföldi öntözőgépek forgalmazását. 

Lineárok és körforgó öntözőgépek

Nagy területek hatékony öntözésére a kiváló Western gyártmányú gépek javasolhatóak. Előnyük a fajlagosan alacsony üzemeltetési költség, köszönhetően a kis nyomásigénynek és a minimális emberi erőforrást igénylő működésnek. Rendkívül erős, robosztus vázszerkezetből épülnek fel, a hidak járókerekeinek hajtásáról elektromotorok gondoskodnak. A gépek felszerelhetőek vezérelhető végágyúval is, ami tovább növeli a kihasználtságot. Speciális, bélelt csővel is elérhetőek, így megoldható a hígtrágya kijuttatása is anélkül, hogy a szerkezet idő előtt tönkremenne a korrózió miatt.

Lineárok

A lineáris mozgású gépek elsősorban téglalap alakú, hosszú táblák öntözésére alkalmasak. A vízzel való megtáplálás történhet csatornából – ekkor az öntözőgép motoros kocsijára szerelt, jellemzően diesel motorral hajtott szivattyú veszi fel a vizet – és hidráns sorról is, ebben az esetben megtápláló tömlő köti össze a gépet a hidránssal. Speciális kivitelben rendelhető a tábla végén átforduló változat is, ekkor az átfordulás ideje alatt a gép nem öntöz. A vezérlés lehet drótköteles, barázdás, indukciós kábeles.

1

Western öntözőgép

     

Körforgó öntözőgépek

A centerpivot berendezések egy helyhez kötött, nagy teherbírású központi torony körül elfordulva öntöznek, alkalmazásuk már 30 ha körüli táblamérettől gazdaságos lehet. A vízzel való megtáplálás a központi toronynál történik. Az átvontatható kivitel központi tornya kerekeken nyugszik, a hidakon található kerekek 90°-ban elfordíthatóak, így az öntözőgép hosszirányban egy erőgéppel átvontatható másik területre. Ezzel a megoldással jobban lehet alkalmazkodni a vetésforgóhoz. A körforgó gépek nagy előnye, hogy működésük közben semmiféle munka ráfordítást nem igényelnek, amennyiben távvezérelt a rendszer, akkor még az öntözés indítása és megállítása is néhány perc alatt, bárhonnan elvégezhető.

 2

Western körforgó öntözőgép

 

Csévélődobos öntöző berendezések

Az olasz gyártmányú Cipa International öntöződobok több mint fél évszázados gyártási tapasztalat alapján készülnek, garantálva ezzel a megbízható működést. A gépek lelke a rendkívül hatékony és gazdaságos, minimális nyomásveszteséggel dolgozó turbina, ami egy négysebességes váltószekrényhez van kapcsolva, így mindig beállítható a szükséges cső behúzási sebesség. A csőhossz és csőátmérő szerint sokféle variáció elérhető, igazodva a vízkijuttatási igényhez és a táblaméretekhez. A kapacitás 1,5-140 m3/óra, a csőátmérő 25-140 mm, a hossz akár 780 méter is lehet. A gépek ajánlása mindig projektre szabottan történik.

Kíméletesebb, valamint a kisebb belépőnyomás igény miatt energiatakarékosabb öntözés valósítható meg az öntözőkonzolok használatával, melyek munkaszélessége a dobok méretéhez igazodva 14-90 méter lehet. A piacon legjobban keresett középkategóriás dobok alapkivitelben olyan erős kialakítású háromkerekű vízágyú hordozó kocsival vannak szállítva, amik alkalmasak az öntözőkonzol utólagos felszerelésére és hordozására is. Mindegyik konzol elfordítható a középpont körül, így az esetleges terepakadályok kikerülhetőek. A hígtrágya gazdaságos kijuttatására speciális, ejtőcsövekkel szerelt konzol alkalmazható.

 3

Cipa 110/650 öntöződob

 

 4

Öntözőkonzol

 

A termékekről bővebben itt tájékozódhat:

Komjáthi Bálint

+36-20/219-44-40

[email protected]

www.öntözörendszerek.hu

 

 

 

Keressenek elérhetőségeinken:

 pap terkep
pap agro

 

 

 

 

 

Keressenek elérhetőségeinken: 

H-2750 Nagykőrös, Alsójárás dűlő 1/a.

1 Nagykőrös és környéke: 

                Pap Lajos ügyvezető: 06-20/334-4328 , [email protected]

                Juhász Szabolcs telephely vezető: 06-20/234-9994 , [email protected]

2 Észak-Dunántúl: 

               Eged Andor területi képviselő: 06-20/481-0448 , [email protected]

3 Északkelet-Magyarország: 

              Kiss Dávid területi képviselő: 06-20/24-27-992 [email protected] 

4 Dél-Magyarország: 

              Túri Zoltán területi képviselő: 06-20/236-9722,  [email protected]

              Lázár Mihály területi képviselő: 06-20/329-9975, [email protected]