MENÜ

HARDI NAVIGATOR i – Az intelligens permetezőgép bemutatója Hannoverben

2019.12.12.

Az Agritechnica kiállítás egyik legnagyobb újdonsága a Hardi International standján az új intelligens permetzőgép a HARDI NAVIGATOR „i” megjelenése volt. A kijuttatási pontosság növelésével és a permetezőgép kezelhetőbbé és biztonságosabbá tételével az új HARDI NAVIGATOR „i” permetezőgépek kiemelkedő intelligens permetezési funkciókat kínálnak, felkészülve a jövő kihívásaira.

 

 

HARDI SmartCom

Az intelligens funkciók biztosításához az új HARDI SmartCom elektromos platform azaz egy teljesen megújult elektromos rendszer szolgál alapul az intelligens fejlesztésekhez. A HARDI SmartCom teljes ISOBUS funkcionalitást biztosít a használójának, tehát egyszerűen csatlakoztatható traktorokhoz és vezérlőegységekhez. A gyakorlatban a gépek vezérlése ún. SmartCom ECU panelek segítségével történik melyek növényvédőszer, ütés és por álló borítással rendelkeznek.

 

hardi-navigator-i-kép 1

Hardi ECU panel

 

HARDI ServiceTool

A HARDI ServiceTool az új elektromos platformmal együtt került kifejlesztésre, amellyel frissíthetik a permetezőgép szoftverét, diagnosztizálhatják a hibákat és új funkciókkal bővíthetik a rendszert. Minden SmartCom permetezőgép elő van készítve egy felhőalapú szerveren történő automatikus adattárolásra. Diagnosztika működési területenként a hibákat funkcionális szinten térképezheti fel azáltal, hogy gyorsan megtalálhatja a hibás vezetékeket vagy érzékelőket.

 

hardi-navigator-i-kép 2

Hardi ServiceTool új lépés a növényvédelmi diagnosztikában

 

Fluid Box - Intellingens folyadék rendszer

A NAVIGATOR „i” egy továbbfejlesztett, minimális nyomásvesztességgel dolgozó folyadék rendszerrel rendelkezik, amely a permetezőgép munkamenetéhez, feltöltéséhez és öblítéséhez szükséges valamennyi elsődleges funkciót kizárólag a munkazóna közepén elhelyezett elektromos vezérlővel működteti. A könnyen érhető szimbólumokkal jelölt, logikusan elrendezett szelepműködtető ikonok jóvoltából a rendszer rendkívül egyszerűen kezelhető, és jelentősen lerövidíti a permetezőgép beállításához és működtetéséhez szükséges időt.

 

hardi-navigator-i-kép 3_3

NAVIGATOR i munkazóna csak elektromos szelep vezérléssel

 

AutoWash – Kiemelkedő tisztítás

Az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb öblítési folyamatot, valamint a  kimagaslóan alacsony visszamaradó növényvédőszer koncentrációt az automata AutoWash rendszer biztosítja. Az elektromos szelepek automatikusan működtethetők a traktorfülkéből, és a kezelő ruházata nem szennyeződik a géptől és a növényállománytól. A szántóföldön is elvégezhető tisztítási folyamatot három öblítőprogram teszi egyszerűvé. Csak a tisztítási programot kell kiválasztani, a többi már automatikus.

 

hardi-navigator-i-kép 4

AutoWash – traktorfülkéből indítható mosó funkciók

 

AutoFill – Gyors és pontos töltés

Az AutoFill a töltési folyamat megkönnyítését és a túltöltés megelőzését szolgálja. A kezelő beállítja a töltési mennyiséget, csatlakoztatja a tömlőt, és elindítja a töltést a FluidBoxon keresztül. A töltési folyamat automatikusan leáll, amikor a folyadék eléri a kívánt szintet.  A maximális töltési hatékonyság érdekében a keverés intenzitása automatikusan mérséklődik. A folyamat időtakarékos, így más feladatokra több idő marad.

 

hardi-navigator-i-kép 5

Autofill – precíz automatikus töltési rendszer

 

AutoAgitation – a legjobb keverőhatás

A habképződés nélküli maximális keverőhatás és a tartályban visszamaradó vegyszer mennyiségének minimalizálása érdekében teljesen automatikus AutoAgitation rendszert található minden intelligens NAVIGATOR-ban. A terminálkijelzőn folyamatosan megjelenített tartályszintjelzés mellett a működés manuális felülvezérlése is bármikor lehetséges a FluidBox segítségével.

 

hardi-navigator-i-kép 6

AutoAgitation – automata kevertetés a tartály telítettségtől függően

 

Delta Force szórókeret megújult keretszabályozással

A Magyarországon is sikerrel bemutatkozott Delta Force szórókeret az egyedülálló lengéscsillapító rendszerének köszönhetően nagy sebesség mellett is kiválóan teljesít. A két vagy három tagú kivitelben elérhető szórókeret lágy keretnyitással, vízszintes csillapítással és negatív keretdöntéssel is rendelkezik. A HARDI AutoTerrain szórókeret szabályozó rendszere elektro-hidraulikusan vezérli a szórókeretet. Ez jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját, ami hatékonyabb permetezést eredményez. A rendszer robusztus és precíz ultrahangos szenzorokkal dolgozik és különleges jellemzője, hogy választható talajfelszín, növény lombozat, vagy hibrid üzemmód. Az AutoTerrain a keret egyenes vonalu és forgó mozgásaira is reagál. Ezáltal egy proaktív rendszert kapunk, ami összetetten kezeli a problémát tüneti kezelés helyett.

 

hardi-navigator-i-kép 7

DeltaForce szórókeret – már negatív döntésű keretszabályozással is

 

AutoNozzleControl a fúvókánkénti szakaszolás precizitása

A jelenleg elérhető legnagyobb permetezési pontosság valósul meg a HARDI AutoNozzleControl automatikus fúvókánkénti szakaszoló funkciójával, amelyben a precízebb és nagyobb munkasebességű kijuttatás érdekében minden egyes fúvóka egyedileg kapcsolható. Auto módban a permetezőgép 50 cm-es szakaszokkal dolgozik, ezáltal elkerülhető az átfedéses permetezés növénykárosítása. A permetezési átfedések minimálisak, ebből adódóan akár 10%-os vegyszer-megtakarítás érhető el. A szélső fúvókák kiiktatásával megelőzhető a kritikus területek lepermetezése is.

 

hardi-navigator-i-kép 8

AutoNozzleControl – permetezés 50 cm-es szakaszokkal

 

A növényvédelemben elengedhetetlen megbízhatóság és precízitás mellett a Hardi egyedi kezelőbarát megoldásai és precíziós fejlesztései teszik a NAVIGATOR “i” permetezőgépeket egy modern intelligens társsá a növényvédelemben.

A részletekért keresse hivatalos Hardi forgalmazóját!

 

hardi-hirlevel-lablec