MENÜ

HARDI AEON CENTURAline – A permetezés új kezdete a HARDI-tól

2022.07.01.

Az AEON CENTURAline szántóföldi csúcskategóriás permetezőgép először 2019-ben került bemutatásra a HARDI legújabb rendszerével a PulseSystem-mel együtt.

 

A fejlesztés irányvonalát egyértelműen a permetezési kapacitás növelése mutatta, olyan kompromisszumok nélkül mely a biztonság vagy a könnyű kezelhetőség rovására menne. Erre kiváló példa a progresszív hidraulikus felfüggesztőrendszer, mely az alacsony tömegközéppontnak hála kiemelkedően nagyobb munkasebességet tesz lehetővé.

 

hardi-aeon-1

 

Az AEON már az alvázában is – nagy menetteljesítményt és egyszerű kezelhetőséget nyújt a felhasználók számára a hidraulikus tengelyfelfüggesztés és a laprugós vonórúd felfüggesztésnek köszönhetően.

A ComfortTrack kerékkormányzási rendszer, mely mindössze 6,3m-es fordulási sugarat tesz lehetővé (A tengely közepétől mérve) és akár összecsukott keret estén is használható, ezzel könnyítve a manőverezést. Az egyedi kialakítású sárvédők a kerekekkel együtt fordulnak, annak érdekében, hogy a fúvókák mindig tiszták maradjanak még sáros körülmények között is.

 

hardi-aeon-3

 

Az új fedett Munka Zóna és Tech Zóna

 

hardi-aeon-4

 

A Munka Zóna a bal oldalon helyezkedik el a kezelőhöz igazítva, hogy megkönnyítse a permetezőgép feltöltését. A kezelő egy védett helyen áll és innen kezeli a permetezőgép funkcióit a FluidBox 8000 segítségével. A LED lámpák árnyékmentesen világítják meg a területet, hogy ezzel is könnyítsék a kezelést. A töltési, permetezési, tisztítási és kevertetési folyamatok teljesen automatikusak.

 

hardi-aeon-4b

 

A Tech Zóna a jobb oldalon egy burkolat alatt található. A második szivattyú és az összes elektronikus szelep is itt található, mely így könnyen vezérelhető és szervizelhető.

 

hardi-aeon-5

 

Növelje az üzemidőt a SmartCom elektronikával

Az AEON-ban is megtalálható HARDI sajátfejlesztésű SmartCom elektronikus vezérlő platformja, amely jelen esetekben olyan új funkciókkal is rendelkezik, mint a ComfortTrack kormányzási rendszer és a szintén új és teljesen táv vezérelt folyadékrendszer. A Munka Zónában található intelligens FluidBox8000-es terminál végzi a folyadékrendszer működtetését.

 

hardi-aeon-6

 

Az AEON CENTURAline szabványos diagnosztikai és a HARDI sajátfejlesztésű szervíz rendszerének a HARDI ServiceTool-nak az összes elérhető funkcióját tartalmazza. Így a szerviz következtében létrejövő megállások minimálisra csökkennek és a gépkezelő ezáltal több üzemidővel rendelkezik a tényleges permetezési munkák elvégzéséhez.

Ismerje meg a HARDI PulseSystem rendszert – a nyomásalapú változtatható mennyiségű dózisszabályozást

A PulseSystem a HARDI DynamicFluid4 nyomásszabályozó rendszerének és a szintén jól bevált HARDI membránszivattyú kombinációjával működik. A rendszer kiemelkedően precíz, mely akár néhány, de akár az összes fúvókát is képes egyszerre szabályozni.

 

hardi-aeon-7

 

Mellyel így megvalósítható a foltpermetezés is, tehát a különböző szakaszokon belül történő fúvókák szabályozása is, ismertebb nevén a SpotSpraying technológia. Ezzel nyújtva kiváló kezelést a gyomnövények ellen, a lehető legnagyobb folyadékmegtakarítással.

 

hardi-aeon-8

 

A PulseSystem rugalmas felhasználhatóságának hála, akár 40%-os teljesítménynövekedés is elérhető, továbbá a kijuttatási mennyiségek is szabadon változtathatóak. A kanyarodás közbeni kijuttatás optimalizálása és a fúvókák független önálló szabályozása is alapfelszereltség a rendszer esetén.

A PulseSystem működése 60mp-ben:

 

TWIN FORCE és az ActiveAir asszisztens állandó cseppmérettel

Két innovatív elsodródáscsökkentő technológia kombinációjával a HARDI-nak sikerült egy olyan kijuttatási rendszert megterveznie, mely a jelenlegi növényvédelmi piacon a legalacsonyabb elsodródási potenciállal rendelkezik.

 

hardi-aeon-9

 

A PulseSystem lehetővé teszi a maximális sodródás csökkentését kisebb lémennyiség esetén a fúvókák cseréje nélkül is. Az optimális kijuttatás még közepes szórásminőség esetén is könnyen elérhető. A rendszer állandó permetezési nyomáson és ezáltal állandó szórási minőséggel tud dolgozni. Ez a nyomás szabályzó rendszer környezetbarát permetezést tesz lehetővé, még a permetezési sebesség változása mellett is.

A legismertebb légzsákos permetezőgép rendszer a HARDI TWIN FORCE előnyei

A TWIN FORCE rendszert és az ActiveAir asszisztenst már számos országban elismerték elsodródáscsökkentő technológiaként, mely lehetővé teszi a kezelőnek, hogy a kijutatott permetszert, mindig a cél felé terelje, mely által így sokkal jobb lefedettség és eloszlás érhető el.
Ezt a tényt még a legújabb vizsgálatok eredményei is alátámasztják.

 

hardi-aeon-10

 

Az AEON CENTURAline permetezőgépek 4200 és 5200 literes tartálymérettel, illetve 24-39m es keretszélességben DELTA FORCE szórókerettel és 24-30m keretszélességben TWIN FORCE szórókerettel állnak a gazdák szolgálatára.

 

hardi-aeon-11

 

Valamennyi permetezőgép alapfelszereltségben rendelkezik nyomáskeringtetéssel, mely akár lehet az elektromos motorral hajtott PrimeFlow rendszerrel vagy a pneumatikusan (ActiceAir) működtetett fúvókatesttel.

 

 

Keresse most a legújabb AEON permetezőgépeket a hivatalos forgalmazóink, az AGROÁZIS és a Dorker Kft. kínálatában!

AGROÁZIS | DORKER

hardi-elerhetosegek-2022