MENÜ

Gyakorlati bemutatóval és jelentős kedvezménnyel érkeznek Mezőfalvára a HARDI permetezőgépek

2021.06.08.

Folytatódik a HARDI Magyarország kiemelt kampánya, amelyben a gyártó a népszerű vontatott és az önjáró kategóriákban is jelentős kedvezménnyel kínálja a permetezőgépeit 2021. júniusától.

 

A gépeket Mezőfalván a forgalmazók standjain és a gyakorlati bemutató közben is meg lehet majd nézni. Lényeges információ a gazdáknak, hogy az összes termék beilleszthető a precíziós mezőgazdaságot fejleszteni hivatott pályázatba, így akik szeretnének, jelentős támogatással fejleszthetnek a növényvédelmük hatékonyságán.

Cikksorozatunk első részében a MASTER és a MEGA függesztett permetezőgépeket ismerhették meg olvasóink, az alábbiakban a vontatott és az önjáró típusok bemutatása következik.

 

hardi-ranger

 

A vontatott kategóriában a RANGER 2500 liter, NAVIGATOR 3000-6000 liter és a COMMANDER 3300-7000 liter tartálymérettel várja a termelőket. A RANGER a legkisebb a szegmensben, 18-21 méteres szórókeret szélességgel, EAGLE szórókeret technológiával a kis- és közepes területméreten gazdálkodók számára biztosítja a minőségi kijuttatást. Az egyszerűen felépített, megbízható teljesítményt nyújtó permetezőgép a kisgazdaságok igazi kedvence. A modern kor kihívásainak megfelelően bármilyen GPS vevővel kombinálható, soros porttal is rendelkezik, így a precíziós támogatásban is pályázható. A HARDI HC 5500 vezérlőegységet GPS-szel kombinálva megvalósítható az automata szakaszolás is. Fontos, hogy a termékre a forgalmazók kiemelt gyári kedvezményben részesülnek, emiatt rendkívül kedvezményes áron elérhetőek – mondta Czene Máté, a HARDI értékesítési menedzsere.

 

czene-mate-hardi-3

Czene Máté

 

A HARDI NAVIGATOR univerzális vontatott permetező a középkategória teljes spektrumát lefedi, széles választékban, sokféle extrával rendelkező, feljavított tulajdonságokkal és újdonságokkal érkezik a vásárlók elé. A gép 3-4-5 és 6 ezer literes tartálytérfogattal, 18-39 méteres szórókeret-szélességgel, a DELTA és a DELTA FORCE típussal elérhető. A DELTA CLASSIC jó példa a kompakt, korszerű, ugyanakkor egyszerű permetezőgépre, ezért a legtöbb magyar középgazdaságban igazi kedvenc lehet. A 2 hidraulikus munkahengerrel működtetett IntelliTrack nyomkövetőrendszernek köszönhetően a legkisebb fordulókban is nagyon pontos követést biztosít. A 18,20,21 és 24 méter szélességű, stabil, nagyon egyszerű és megbízható 3 dimenziós kompakt szórókeret precíz kijuttatást garantál. A NAVIGATOR automatikus szakaszvezérléssel (AutoSectionCotrol) is elérhető, ultrahangos keretszenzoraival pedig mindig pontos talajkövetés valósul meg a használat során. Az ISOBUS rendszerével bármelyik traktor termináljához csatlakoztatható. HC5500, HC6500, HC8600 vagy ISOBUS támogatható változatban rendelhető.

 

hardi-navigator

 

Az igazi vontatott HARDI klasszikus, a DELTA kerettel szerelt NAVIGATOR Classic típusra egy korábban még soha nem látott mértékű gyári akciót hirdettek. A csomagról és a részletekről a két forgalmazó ad teljes tájékoztatást a gazdáknak, őket érdemes megkeresni. (Agroázis Kft. / Dorker Kft.)

 

hardi-navigator-delta-classic

 

Példák a rendelhető extrákra:

 • Vegyszerszekrény
 • BoomFlush keretöblítés
 • Külső tisztító készlet
 • HARDI AutoSlant/AutoHeight
 • Folyékony műtrágya tömlők
 • BoomPrime keringető rendszer
 • Munkalámpák
 • Végfúvóka
 • Különböző kerékméretek

A következő lépcső a kategóriában a nagy, erős és jól felszerelt, 3-4-5-6 ezer literes tartálytérfogatú, IntelliTrack kormányzással rendelkező NAVIGATOR DELTA FORCE. A permetezőgép vezérlőegysége HC 8600, 9600, 8700, 9700 vagy ISOBUS rendszerrel működtethető, ezek a HARDI legmodernebb kezelőrendszerei. A precíz kijuttatást a 4+1 szenzoros, saját fejlesztésű DynamicFluid4 folyadékrendszer garantálja, amely 7-szer gyorsabb dózismennyiség kijuttatást tud létrehozni, mint az ISO-szabványban előírtak. Ez egy előre gondolkodó rendszer, mert mire a permetezőgép visszafordul a következő területre, és elindul, a nyomás már fel van állítva, és 1-2 méteren belül azonnal optimális szórásmennyiségeket juttat ki. A nyomtáv 1,5-2,25 méter között állítható, a gép választható hidraulikus lengéscsillapítással is. 24-39 méteres szórókeret szélességgel bármekkora területen kiváló és gyors munka végezhető el vele. Fontos, hogy ultrahangos keretszabályozással és fúvókánkénti szakaszolással (AutoNozzleControl) is elérhető. Mivel így akár 25 centis szakaszokkal is lehet használni, a HARDI permetezőgépet vásárló termelők vegyszert, időt és pénzt takarítanak meg, miközben a környezetet is kímélik – mondta a szakember.

 

hardi-navigator-delta-force

 

A legújabb NAVIGATOR generáció a szürke dizájnú i DELTA FORCE, amely a fejlett automata intelligens funkcióknak hála a precíziós gazdálkodás csúcsára repíti a gazdákat. A SmartCom rendszerrel elérhető permetezőgép a piacon található leggyorsabb rendszer.

 

hardi-navigator-i-delta-force

 

Az i funkciók:

 • AutoWash – kiemelkedő tisztítás automata tartálymosó rendszer
 • AutoAgitation – a legjobb keverőhatás - tartálykevertetés
 • Autofill – Gyors és pontos külső feltöltés
 • AutoSelect – menet közbeni gyors fúvókacsere
 • PrimeFlow – folyamatos, nyomás alatti folyadékkeringetést tesz lehetővé

Lényeges, hogy az összes beállítás a fülkéből vezérelhető, így nincs szükség kiszállni a traktorból és manuálisan tekerni a szelepeket.

Igazi felső kategóriás permetező a HARDI COMMANDER, amely 3300, 4500, 5500, 7000 literes tartálymérettel, 18-36 méter széles kerettel és legmodernebb ISOBUS-os vezérlőkkel rendelkezik, valamint opcionálisan SafeTrack tengelykormányzással működő nyomkövető rendszerrel is kérhető. Ez a típus a lehető legpontosabb növényvédelmi megoldást kínálja. A munka minőségét javító TWIN FORCE levegőrásegítéses szórókerettel, valamint SingleNozzleControl fúvókánkénti szabályozással is elérhető. A gyártó szerint ez a legnagyobb és legkiemelkedőbb vontatott precíziós HARDI permetezőgép a piacon, amelyre szintén komoly akciót hirdettek meg.

 

hardi-commander

 

Szélben is használható

A megújult 3.1 TWIN rendszer az egyre szélsőségesebb időjárási körülményeknek kiszolgáltatott növényvédelem helyzetét javítja. Valós idejű szabályozható levegőszállítással, hidraulikus meghajtású ventilátorokkal, optimalizált permetezési kapacitással, precíz, célzott kijuttatást tesz lehetővé még szeles időben is. A széles szögben állítható keret, a gyorsabb haladási sebesség és a legmodernebb igényekhez alakított fejlesztés az idei szezontól elérhető. A gép legfőbb haszna, hogy megnöveli a permetezéssel eltöltött napok számát, mert a komolyabb szél sem akadályozza a munkavégzést. A gyakorlat azt mutatja, hogy míg a szomszédban más permetezőgépek már rég állnak a szél miatt, ők tovább tudnak dolgozni a földeken. A bizonyított és jól bevált HARDI megoldás az ALPHA és a COMMANDER típusokhoz elérhető, fúvókánkénti szakaszolással is.

Az önjáró ALPHA típus a magyar gazdák nagy kedvence.

4200 vagy 5100 liter tartálytérfogattal, 24-44 méteres szórókeret szélességgel és akár teljes ISOBUS rendszerrel is elérhető a 175 centiméteres hasmagasságú gép. A piacon jelenleg a legjobb ár-érték arányú önjáró permetező ajánlatnak számít. A nyomtáv mechanikusan állítható a felhasználó igényeire szabva, opcionálisan kérve akár hidraulikusan is. 180-280, illetve 220-320 centiméter szélesség adható meg. A keret a 30 méter feletti kategóriában is egyre népszerűbb, többek között azért is, mert ez a piacon ez egyetlen önjáró gép valós és hatékony légzsákos elsodródásszabályozással és fúvókánkénti szakaszolással. Fontos, hogy a kiemelkedő gépméretű ALPHA könnyebb a konkurencia gépeihez képest, a keskeny abroncsméret miatt pedig könnyebben vezethető a sorok között, így kisebb is a taposási veszteség munka közben. A piacon a legfejlettebb vezérlőkkel kínálják, de természetesen tudják kizárólag ISOBUS-szal is szállítani. Nagy előnye, hogy más idegen vezérlővel is tökéletesen párosítható, az automata kormányzás és az RTK-pontosság is gond nélkül elérhető.

 

hardi-alpha

 

Időben kell lépni és ajánlatot kérni

A forgalmazók felkészülten, minden információ birtokában várják az érdeklődő gazdálkodókat, és arra hívták fel a figyelmüket, hogy a jelenlegi világgazdasági helyzet és az idei évben tapasztalt világszintű ellátási nehézségek miatt javasolt idejében gondoskodni a HARDI permetezőgépek beszerzéséről. A kiemelten kedvezményes ajánlatok ugyanis csak limitált ideig elérhetőek.

A géppiaci folyamatok között látni, hogy sok gyártó áremeléssel válaszolt a megváltozott helyzetre. Ám a HARDI szakemberei a támogatási hullámokat is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a változások okozta emelkedést nem érvényesítik a magyar piacra, és kedvezően tartják az árakat. Azért, hogy a partnerek, a vevők éljenek az olyan lehetőségekkel, amikkel eddig esetleg nem, vagy nem igazán tudtak, illetve akartak. A tendencia megerősítette ezt: az első körben az volt a legjellemzőbb, hogy a vevőkör azon része érdeklődött, amely nyitott az új fejlesztések, a precíziós technológiák felé. A HARDI szakemberei pedig igyekeznek megfelelni az igényeknek, és minél fejlettebb gépeket eladni az innovatív gazdálkodóknak.

Mezőfalván ott leszek a HARDI permetezőgépek

Az idei első fizikai formában megtartott mezőgazdasági rendezvényen, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow két napja során a HARDI márka két hazai forgalmazója, az Agroázis Kft. és a Dorker Kft. vesz részt. Mezőfalván széles termékpalettával és gyakorlati gépbemutatókkal várják az érdeklődő partnereket.

hardi_sajtótájékoztató_2021_05_27_an-2

Az Agroázis Kft. részéről Osgyán László ügyvezető mondta el, hogy széles kínálattal, RANGER, NAVIGATOR Classic, és egy DELTA FORCE (DDZ) kerettel szerelt fúvóka-szakaszolású géppel érkeznek a kiállításra, egy HARDI ALPHA és egy 5500 literes COMMANDER légzsákos szórókerettel pedig a szántóföldi bemutatón bizonyítja majd a képességeit. Majdnem a teljes gépsorral állnak a gazdák rendelkezésére, és szívesen bemutatnak minden lehetőséget a gépekkel, az akciókkal és az újdonságokkal kapcsolatban.

 

osgyan-laszlo-agroazis-hardi-1

Osgyán László

 

A Dorker Kft. képviseletében Kiss Gábor elmondta, hogy ők is több géppel jelen lesznek Mezőfalván, a NAVIGATOR i típust pedig a gyakorlati bemutató keretében is láthatják a gazdák, amelyen a fúvókánkénti szakaszolás és intelligens funkciók szemléltetése lesz a fő látványosság. Az állógépes kiállításon a magyar piacon az érdeklődés középpontjában szereplő, jó felszereltségű NAVIGATOR DDZ-vel várják a termelőket. Náluk márkaképviselőként mindent Deutz-Fahr traktor húz, így az ezekkel az erőgépekkel fennálló ISOBUS kapcsolatot is szívesen megmutatják a gazdáknak.

 

kiss-gabor-dorker-hardi-2

Kiss Gábor

 

Minden márkával precízen működnek együtt a HARDI permetezőgépek

Czene Máté, a HARDI értékesítési menedzsere szerint a szezon pályázatok bejelentése előtt nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem. Aztán az átlagos évet felpezsdítették a támogatások, amelyek miatt kiemelten fontos lesz a következő időszak a beruházások szempontjából. A vásárlásoknál az is a HARDI előnye, hogy a gépek kapcsolódási képessége (connectivity) az összes traktorgyártóval és minden precíziós eszközt gyártó cég termékével kiváló, így kiemelkedő gyakorlati alkalmazhatóságot biztosítanak.

Elmondta, hogy a gépek fele ma már kezelőterminál nélkül érkezik a termelőkhöz, mert sokuknál már van valamilyen eszköz, amihez csatlakoztatják a permetezőgépet. A kommunikáció magas szintre fejleszthető, így, ha a megfelelő GPS terminálon differenciált kijuttatási igény jelentkezik, azokat is teljesíteni tudják. Ezzel érhető el a legmagasabb szintű növényvédelem, a HARDI minőségi műszaki keretei között.

 

További információ:
www.hardi-hungary.hu

 

hardi-lablec-202106