MENÜ

Egyszerű, de nagyszerű! Junkkari T-D-W sorozat

2023.01.16.

A finneknél nagy hagyománya van a direktvetőgépek használatának, ugyanis az ottani időjárási viszonyok igen rövid vetési időszakot hagynak a gazdáknak, és ezen vetőgépekkel csökkenthető a területre való kivonulások száma.

 
egyszerűen, célszerűen, gyorsan
A finneknél nagy hagyománya van a direktvetőgépek használatának, ugyanis az ottani időjárási viszonyok igen rövid vetési időszakot hagynak a gazdáknak, és ezen vetőgépekkel csökkenthető a területre való kivonulások száma. A terület előkészítettségének megfelelően többféle kialakítású direktvetőgépet gyárt a nagy  múltú családi kézben lévő Junkkari gyár. Minden vetőgépnél az egyszerűség jegyében mechanikus magadagolást alkalmaz, mely igen egyszerű tartós és munkasebességre nem igazán érzéken technika, így akár 20 km/h felett is lehet vetni (persze talajviszonyok függvényében), és a vetési mennyiség 1,5 kg/ha-tól egészen nagy mennyiségekig terjed. A kombinált vetőmag és műtrágya csoroszlya, - tehát egy sorba kerül mindkettő - legalább 20%-kal kisebb vonóerő igényű, mint azok a vetőgépek amelyek külön vetőmag és külön műtrágya csoroszlyával randelkeznek. A nyitótárcsák nagyon tarós, 5 mm vastag kopásálló, Carbide acél éllel rendelkező, 403 mm átmérőjű tárcsák, a csapágyazás pedig SKF gyártmányú. A Junkkari vetőgépek többféle vonószerkezettel, elülső simitó sorokkal vagy tárcsasorokkal is rendelhetőek.
T sorozat
 
Mióta megjelent, igazi sláger termék lett. Akár 150 kg-os csoroszlyanyomással, egytárcsás csoroszlyával kötött talajon is egyenletes mélységbe, a magárok aljába kerül a vetőmag, ahol a gyökér az egyenletesen tömörödött talajban jól tud fejlődni. A csoroszlyán a kúpos rátét segíti a precíz mélységtartást és mélységbeállítást, mellyel a bokrosodási csomópontot lehet pozícionálni a robbanásszerű kelés érdekében. Minden két csoroszlya után széles magnyomó/szállító kerék tömörít. 3-4 m munkaszélességben, 4.200-5.700 literes kombinált vetőmag/műtrágya tartállyal készül.
 
D sorozat
 
A gyár legerősebb felépítésű direktvetőgépe 250 kg maximális csoroszlyanyomással, mélységállító kerékkel ellátott kéttárcsás csoroszlyával, mely soronkénti magnyomó kerékkel is rendelkezik. Itt minden biztosított, hogy megfelelő beállítással még nehéz körülmények között is egyenletes lehessen a vetés, és a barázda lezárása is tökéletes lehessen. 3-4 m munkaszélességben, 4.200-5.700 literes kombinált vetőmag/műtrágya tartállyal (a tartályon belül az arány állítható) készül, igy kevesebb feltöltési idő több valódi munkát tesz lehetővé.
 
W sorozat
 
Különleges kialakítás, 6 és 7 m munkaszélességgel készül, de szállításkor hidraulikusan 3 m-re felcsukható. Ez a gép egyesíti a pneumatikus vetőgépek kis szállítási szélességét és a mechanikus vetőgépek robosztusságát. Ezt a nagy munkaszélességet szállítócsigás rendszer látja el vetőmaggal és műtrágyával, a szárnyak pedig hidroakkumulátoros rendszerrel ±10 cm-es tartományban talajkövetőek.  
 
Precíziós gazdálkodás
 
Rendelhető ISOBUS szabályzó egység mindegyik Junkkari vetőgéphez, mellyel művelőút kihagyás, fél kiemelés, műtrágya és/vagy vetőmag (akár térkép szerinti) kijuttatása megvalósítható, csak úgy mint a riasztások monitorozása.
Teljes prospektust letöltheti ittNagy Márk
SZEGÁNA Kft.

+36-62/554-640
+3630/627-8052
[email protected]

Email
Email
Weboldalunk
Weboldalunk
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube