MENÜ

Dow Seeds: „Határ a csillagos ég! „

2013.07.02.

Május utolsó hetében, Debrecen adott otthont a Dow Seeds - a Dow AgroSciences vetőmag üzletágának - Közép és Kelet Európai Ülésének. A három napos tanácskozáson az Oroszországból, Ukrajnából, Romániából és Magyarországról érkező szakemberek áttekintették az elmúlt 5 év eredményeit és meghatározták a cég jövőbeni stratégiáját. A csodálatos környezetben, kötetlenül is megismerhették egymás munkáját a nemesítők, a termékfejlesztők, a kereskedők valamint az adminisztrációs vonalon dolgozók.

A Közép Kelet Európai tanácskozással egyidőben Németországban és Franciaországban is tartottak egy-egy régiós ülést, ahol bemutatták a Dow Seeds új logóját, amely a jövőben egységesen fogja megjeleníteni  a Dow Seeds márkát.

DowSeeds1

A debreceni találkozón részt vett Dr. Karl-Ludwig Nau a Dow Seeds európai vezérigazgatója is.

„Különösen örülök, hogy most itt lehetek, hiszen a Közép és Kelet Európai régió stratégiai fontosságú a Dow Seeds életében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a rengeteget invesztálunk az itteni kutatásokba és fejlesztjük szervezetünket. Az idei évben már 50%-al több munkatársunk van, mint tavaly ilyenkor  és ez az esemény kiváló lehetőség arra, hogy az új munkatársak megismerkedhessenek egymással és a céggel.

Nem véletlen, hogy a Dow Seeds Európa legdinamikusabban fejlődő vetőmagos cége, hiszen rengeteg technológiai támogatást kap az Egyesült Államokbeli anyavállalattól és kiváló genetikai állományokhoz van közvetlen hozzáférése.

Úgy gondolom, hogy  stratégiánk és innovációink lehetővé teszik azt, hogy elérjük célunkat a mostani ülés mottóját: „ Határ a csillagos ég „

DowSeeds2

A Dow Seeds eltökélt feladata, hogy segítse és új lehetőségeket adjon a világ mezőgazdaságának kezébe, egyfajta válaszként a növekedő igények által támasztott követelmények kielégítésére. Jelen pillanatban a kukorica, olajos növények közül pedig a napraforgó és repce a meghatározó a portfóliójában. Ebben a régióban Magyarország nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen a kutatás mellett vetőmag előállítás is történik hazánk területén.

Szegeden található Napraforgó és Kukorica nemesítő állomás, ahol  ezen országok kontinentális klímájának piacára  történik  a kiváló amerikai genetikát alapul vevő nemesítési munka . A Dow Seeds kimagasló  genetikája már bizonyított,  hiszen a nemesítés eredményei már látszanak a magyarországi köztermeszésben is jelen lévő,  a Szegedről  kikerült DA SONKA és DS 0336 nevű kukoricahibridek teljesítményeiben.  Ezen kukoricák méltán nyerték el a magyar termelők bizalmát és elégedettségét az elmúlt, szélsőséges évjáratok kihívásokkal teli követelményei közepette is. 

 

DowSeeds3