MENÜ

Decembertől az AXIÁL a DeLaval termékek kizárólagos forgalmazója

2018.10.30.

2018. december 1-jétől az AXIÁL cégcsoport látja el a DeLaval berendezések kizárólagos forgalmazását és szervizelését egyes magyar és szlovák területeken – jelentette be a cégcsoport. 

Fotó: DeLaval

Decembertől az AXIÁL Cégcsoport fogja ellátni a DeLaval termékek kizárólagos forgalmazását Fejér, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Zala, Somogy, Vas, Tolna, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében, valamint Galánta, Dunaszerdahely, Érsekújvár, Komárom és Léva szlovák járásokban - adta hírül honlapján az AXIÁL. Az erről szóló megállapodást Gergely Edit, a DeLaval Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be Közép-Európa egyik legkorszerűbb tejelő szarvasmarhatelepének megnyitó ünnepségén, az Aranykocsi Zrt.-nél. Utóbbi cégnél a mintegy egymilliárd forintos beruházással korszerűsített telepen a jövőben 8 DeLaval VMS fejőrobot végzi a jövőben 540 tehén fejését. A fejőrobotok mellett a trágyarendszer és a szellőztetés is automatizált lett az istállóban. Az állatok komfortérzetét pedig 16 DeLaval lengő tehénkefe segíti elő.

"Örömmel tekintünk a DeLavallal történő együttműködésre, munkatársaim már meg is kezdték a felkészülést annak érdekében, hogy zavartalan átállást biztosítsunk minden modern fejéstechnológiát alkalmazó ügyfelünk számára. A forgalmazói megállapodással érintett telephelyeink áruválasztékát nagyon jól kiegészítik a DeLaval termékei, melyeket az AXIÁL-tól megszokott módon, magas színvonalú háttérszolgáltatással kínálunk decembertől megrendelőinknek” - mondta Harsányi Zsolt, az AXIÁL Cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője.

A DeLaval vezető szerepet tölt be a fejéstechnológiai berendezések piacán, olyan megoldásokat kínálva, melyek lehetővé teszik a fenntartható élelmiszertermelést és biztosítják a megfelelő tejminőséget valamint az állatok egészségét. Az automatikus és hagyományos fejőberendezések, az istállótechnológiai, hűtési és takarmányozási megoldások, a trágyakezelési és telepirányítási rendszerek éppúgy megtalálhatók választékában, mint a higiéniai és állatjóléti termékek. Minden nap tejtermelők milliói használják berendezéseiket.

A DeLaval több mint 130 évvel ezelőtt alakult Svédországban, azt követően, hogy Gustaf de Laval szabadalmaztatta a tejszeparátort. Ma a DeLaval alkalmazottainak száma meghaladja a 4500-at és több mint 100 piacon van jelen. A DeLaval a Tetra Pak és a Sidel mellett a Tetra Laval cégcsoport tagja. A kis családi tejgazdaságoktól a több ezres tehénállományt számláló nagyvállalatokig kínál megoldásokat ügyfeleinek.

Az AXIÁL Kft. hazánk egyik piacvezető mezőgazdaságigép- és alkatrészforgalmazó vállalata, mely 19 telephellyel rendelkezik Magyarországon, de külföldi érdekeltségei is vannak a szlovák HRIADEL' és a román MUNAX cégek révén. Az AXIÁL Cégcsoport tagja a gépbérletre és bérmunka szolgáltatásra szakosodott MANAX Kft., valamint a pénzügyi szolgáltatásokat közvetítő Axiál Financial Services Kft. is. A vállalat tevékenységei között szerepel továbbá használt gépek, precíziós eszközök, építőipari- és anyagmozgató gépek értékesítése, valamint termékeihez kapcsolódóan háttérszolgáltatások nyújtása.