MENÜ

CARGOS mostantól TIM SPEED CONTROL-lal

2019.10.05.

A TIM SPEED CONTROL-lal a CARGOS 9000 és 8000 kombikocsik mostantól a traktor sebességét is képesek kontrollálni. Az ISOBUS funkció a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező erőgépekkel, gyártófüggetlenül tud dolgozni.

TIM SPEED CONTROL irányítja a traktort

Az ISOBUS-ban meghatározott TIM-funkció lehetővé teszi, hogy a munkaeszközök szabályozzák az erőgépet. A CLAAS a CARGOS 9000 és 8000 kombikocsik a TIM SPEED CONTROL funkcióval a szabványt használják, hogy a munkasebességet az áteresztéshez igazítsák. A rotoron és a rendfelszedőn végzett forgatónyomaték mérések szállítják az adatokat a hatékony szabályzáshoz. Ha a rendeknél nagyobb a mennyiség, csökkenti a sebességet, kisebb mennyiségeknél növeli. Ez a gép kezelőjét nagymértékben tehermentesíti, a kocsit teljes mértékben kihasználja, és a gép egyenletes kihasználásával egyértelműen emeli a termelékenységet.

A CLAAS eddig ezt a funkciót ICT CRUISE PILOT névvel kizárólag CLAAS traktorokhoz kínálta. Az AEF TIM szabványra (ISOBUS) történő továbbfejlesztéssel a CLAAS gépkapcsolatoknál már bizonyított automatikus szabályzás minden, egyéb gyártó megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező traktoraihoz is rendelkezésre áll.

 

claas-cargos-301789_27

 

Új opciók a nagyobb biztonságért, hatékonyságért és talajállag megőrzésért

A garantáltan biztonságos töltési folyamatért minden CARGOS modellhez elérhető takaróponyva.  A két oldalt rögzített takaróponyva kezelése hidraulikusan történik egy kétszeres működésű munkahengerrel. A robusztus ponyva a beépített megerősítésekkel biztosítja a szükséges rugalmasságot, ugyanakkor garantálja a takarás nagy stabilitását.

A CARGOS 9000 és 8000 modellekhez a három hengeres adagolóhenger modul mellett opcióként egy kéthengeres változat is rendelkezésre áll. Mivel a siló tetején egyenletes a termény eloszlása, így nagyobb lesz az átlagos teljesítmény, és az ürítési idő az adagolóhenger modul alkalmazásával csökken. Az adagolóhenger modul eltávolítása, mint a 3 hengeres változatnál is, egyszerű, és ezzel megnövelhető a hasznos terhelés.

Az Alliance 885 Flotation Radial 800/45 R 30.5 méretével egy további gumiabroncs opció áll rendelkezésre maximális felfekvő felülettel szinte minden CARGOS modellhez. Ez a gumiabroncs, a tridem vázzal és az elektrohidraulikus pozitív kormányzással kombinálva a CLAAS a nagyobb modelleknél is új mércét állít a talajvédelem terén. Az abroncsozás a megerősített karosszériával alacsonyabb talajnyomást biztosít, és egyidejűleg nagyon jók az öntisztító- és tapadási tulajdonságai, valamint alacsony a gördülő ellenállása.

 

claas-cargos-376518_27