MENÜ

Cápa cégébe fektetett a Széchenyi Alapok

2020.10.22.

A Széchenyi Alapok 260 millió forinttal szállt be Moldován András, népszerű startup befektető „cápa” agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégébe. Az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből.

 

A Széchenyi Alapok befektetése nyomán a globális COVID-19 korlátozások ellenére is nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása. Mostanra Magyarországon minden negyedik sertés a Livestocker-ből kerül értékesítésre. A hazai értékesítés során meghatározó piaci szereplőkkel sikerült megállapodni. A Széchenyi 2020 keretében megjelent állattartó telep fejlesztési pályázat szintén jó lehetőséget jelent a Livestocker számára. Már eddig több jelentős összegű árajánlatot adott a cég ennek a pályázatnak a keretében.

Az utazási korlátozások miatt a külföldi piacokra való kijutás nehézkessé vált, ennek ellenére az Animalsoft megállapodott az első holland sertéstartóval és elindította a szoftver bevezetését. További előkészítő tárgyalásokat folytatnak Abu Dhabi, Pakisztán és Indonézia baromfitartó és takarmánygyártó vállalataival és fejlesztik az online értékesítéshez és magas szintű tanácsadáshoz szükséges felületeket.

„Óriási lehetőség van Magyarországon a precíziós állattartás elterjedésében. Ehhez azonban az állatok mellett az adatainkkal is jól kell gazdálkodni. A Livestocker technológiája ebben jelent ugrásszerű javulást. A befektetés által a hazai állattartásnak kézzelfogható közelségbe került ez a jövő,” – mondta Moldován András, az Animalsoft tulajdonos-ügyvezetője. 

A Széchenyi Alapok eddigi működése során mintegy 120 befektetést hajtott végre.  „Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy befektetéseinkkel hozzájáruljunk a magyar agrárium modernizálásához és versenyképességének elősegítéséhez. Az állattartásban e téren vezető szerephez juthat a Livestocker platform,” – tette hozzá Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója.

Az Animalsoft által fejlesztett Livestocker szoftver egyszerre egy vállalatirányítási rendszer (ERP) és a rendelkezésre álló adatok elemzésével meghatározó része a sikeres döntés előkészítésnek, a hatékonyságnövelésnek és az üzletfejlesztésnek, a naprakész és releváns kimutatásain keresztül. Az üzleti információk minden folyamatra kiterjedő beszerzése, tárolása, feldolgozása és felhasználása lehetővé teszi a vállalat teljes körű, gyors, fókuszált és hatékony irányítását, online.

A Livestocker képes a vásárlási és teljesítési szokások nyomon követésére, az értékesítés adott vevő igényeihez igazítására, és partnerspecifikus elszámolások, pénzügyi értesítők kezelésére és automatikus elküldésére. A Livestocker adatbeviteli applikációval mobiltelefonról is működik on- és offline egyaránt, valamint alkalmas QR kód alapú állat és ügylet azonosításra.

A Széchenyi Alapokról

A Széchenyi Alapok 2011 ót a hazai kis- és középvállalkozások vezető tőkefinanszírozó partnere. Az SZTA ma már hat alapot kezel és a jelenlegi befektetési programjain keresztül közel 103 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik. A vállalkozások fejlesztése és hosszú távú növekedési pályára állítása céljából fektet be az ígéretes bővülési potenciállal rendelkező cégekbe. A Széchenyi Alapok a finanszírozás mellett stratégiai szintű üzleti-pénzügyi tanácsadási szolgáltatással is segíti a portfóliócégek növekedését, termékfejlesztését, piaci terjeszkedését, exporttevékenységét, munkahely-teremtési céljait, illetve strukturális átalakulását. Megalakulása óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtott végre. A Széchenyi Alapok elkötelezett támogatója a hazai vállalatok tőzsdei megjelenésének, a Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán eddig megvalósult négy tőkeemeléssel kombinált tranzakcióból háromban volt a vezető befektető, összességében közel 2 milliárd forint befektetéssel. A Széchenyi Alapok 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek megbízott vagyonkezelője a Pénzügyminisztérium.