MENÜ

BIOFIL Repce Technológia a megbízható hozamokért

2021.08.18.

A sikeres repce termesztéstechnológiák meghatározó kezdeti elemei közül kettőt szükséges kiemelni: a vetőmag minőségét, a megfelelő magágy kialakítását és ezzel együtt a repce csírázásának, kezdeti fejlődésének maximális elősegítését.

 

Különösen fontos a magágy megfelelő nedvességtartalma, mivel a magok csírázásához és a növények kezdeti, erőteljes fejlődéséhez elengedhetetlen a megfelelő talajnedvesség biztosítása.

A magágy előkészítése során elsősorban szem előtt tartandó, hogy a talaj nedvességtartalma megőrzésre kerüljön. A megfelelő talajszerkezet kialakításával a vetés utáni időszakban is hozzá tudunk járulni a kellő nedvességtartalom biztosításához. Nem tekinthetünk el attól, hogy az utóbbi időszakokban egyre nagyobb gyakorisággal és súlyossággal fordulnak elő aszályos időszakok nem csak a tavaszi és nyári, de az őszi és téli negyedévekben is! Az ország legaszályosabb tája az Alföld, így mezőgazdasági területeink jelentős része az I. számú aszályossági zónába tartozik (I. számú aszályossági zóna: nagyon erősen aszályos). A közepesen és erősen aszályos részek is nagyrészt mezőgazdaságilag művelt területeket jelentenek.

 

terragro-repce-3

A BIOFIL technológia egyes elemei az alábbiakkal lehetnek segítségünkre:

A repce előveteményének növényi maradványait érdemes a BIOFIL Szárbontó baktérium készítménnyel szakszerűen elbontatni. Ha növényegészségügyi probléma volt a területen (pl. fuzárium), akkor javasoljuk a BIOFIL Talajőr alkalmazását is.

Repce magágy készítéskor ajánlott termékek:

BIOFIL Talaj-pH specifikus készítmények: a megfelelő és kiegyensúlyozott tápanyagellátást, fejlődést biztosítják, ami az állományok megfelelő télbe fordulásához elengedhetetlen! Komplex módon tápanyagot biztosítanak a növénynek (N, P, K), serkentik a gyökér növekedését, támogatják az egészséges fejlődést.

BIOFIL Klíma: elsődleges funkciója a talajszerkezet javítása. A készítményben található baktériumok úgynevezett EPS-t (nyálkaszerű anyagot) termelnek nagy mennyiségben, ami a talaj mikro-aggregátumainak kialakulásában elsődleges szerepet játszik. Ennek megfelelően a készítményt elsősorban azokon a területeken ajánljuk, ahol a talaj szerkezete nem megfelelő (laza szerkezetű vagy porosodott talajok). Az aggregátumok képződésével jelentősen javíthatjuk a talaj vízháztartását, fokozva a növények aszálytűrését.

BIOFIL Talajőr: a készítmény biológiai úton visszaszorítja a talajban terjedő kórokozókat a gyökérkörnyezetből. Alkalmazása magágy készítéskor a BIOFIL Talaj-pH specifikus és Klíma készítménnyel kombináltan javasolt!

Megerősödve, jól induljon a télbe a repce!

BIOFIL lombtrágyák: olyan lombtrágya készítmények, amelyek hatékonyan képesek stresszhelyzetek kezelésére. A BIOFIL Alga mikrobiológiai termék egyedülállóan magas koncentrációban tartalmaz élő algát, a repce őszi lombtrágyázása során az ellenálló képesség javítására, a télállóság fokozására ajánljuk. A HUMINAG SUPER készítmény humin- és fulvosavakat, makro-, mezo- és mikroelemeket tartalmazó lombtrágya. Alkalmazását az őszi munkák során, például a repce növényvédelmi technológiájába beillesztve, elsősorban a stresszhelyzetek utólagos kezelésére, stressztűrés javítására ajánljuk.

 

terragro-repce-4

 

További részletekért látogassák meg honlapunkat!
Keressék bizalommal szaktanácsadóinkat!
Kövessék Facebook-oldalunkat!

 

terragro_logo

1095 Budapest, Soroksári út 48-54.
Telefon: 06 (1) 7932-670
E-mail: [email protected]
www.terragro.hu