MENÜ

Bemutatkozik a HUNFERT műtrágya termékcsalád

2013.12.19.

Magyarországon nem történik meg gyakran, hogy egy véglegesen bezárásra ítélt gyárba több éves állásidő után valaki pénzt fektessen, azt felújítva ismét üzembe helyezze, mert látja benne a lehetőséget. Az IKR Agrár Kft. ezt megtette.

Megtettük, mert azt gondoljuk egy olyan országban ahol 5 millió hektár termőföldön gazdálkodnak szükség van egy olyan, minőségi komplex műtrágyát gyártó kapacitásra, amelyre stabilan lehet építeni, évről évre, mint ahogy lehetett az elmúlt 80 évben.

Megtettük, mert azt gondoljuk, hogy egy olyan országban ahol a nitrogén hatóanyag felhasználásnak csupán 15%-a a foszfor vagy a kálium hatóanyag visszapótlása szükség van egy olyan műtrágyagyárra, ahol ár-érték arányban versenyképes termékeket állítanak elő, mert mindez az ország mezőgazdaságának érdekeit szolgálja.

Ez az ország Magyarország.

Mi az IKR Agrár Kft.-ben úgy gondoljuk ebben az országban, ebben a gyárban is lehet olyan minőségű komplexeket gyártani, mint Lengyelországban, Ausztriában vagy Litvániában. Nem csak lehet, kell is!

Hiszen ez az üzem közel van ahhoz a piachoz, amit kiszolgál, ismeri az igényeit és a problémákat amivel a magyar mezőgazdasági termelők találják szemben magukat, a hazai termőtalajokon gazdálkodva. Ugyanakkor nem csak a problémákat ismeri, de talán a megoldásokat is jobban, mint egy innen ezer kilométerre működő műtrágyagyár szakemberei.

Az újraindulás egyúttal egy új, minőségében és megjelenésében is a XXI. század elvárásainak megfelelő műtrágya termékcsalád, egy új márkanév születését is jelenti.

Ez a márkanév a HUNFERT.

 

Hunfert

 

Azon dolgozunk, hogy ez a márkanév mostantól a stabil minőséget, a kiváló ár-érték arányt és az elismerésre méltó hazai gyártási és termékfejlesztési szaktudást jelentse!

Az első osztályú alapanyagok felhasználásával, melegen granulált gyártástechnológiával készülő termékek vízoldhatóságban, a granulátumok fizikai minőségében és a csomagolásban kompromisszumok nélküli megoldást jelentenek az azokat felhasználó mezőgazdasági termelőknek.

A termékek hatóanyag összetételének kialakításakor figyelembe vettük a hazai felhasználási szokásokat, az ország jellemző talajtípusait és termesztett növényeink igényeit is.

Tehát örömmel jelentjük be, hogy mostantól folyamatosan bővülő választékban elérhetőek a HUNFERT termékcsalád tagjai az IKR Agrár Kft. kínálatában!

További részleteket tudhat meg a termékcsaládról ide kattintva!

 

IKR Agrar