MENÜ

Átadták a legújabb Trelleborg mezőgazdasági abroncsokat gyártó létesítményt Dél-Karolinában

2016.02.17.

Ma a Trelleborg felavatta első Észak Amerikai üzemét, ahol prémium radiál gumiabroncsokat gyártanak mezőgazdasági gépek szerelésére Spartanburgban, Dél Karolina államban.

Az 50 millió USD értékű befektetés, a 40000 négyzetméteres gyártóegység révén bővíteni fogja a csoport globális elérhetőségét a mezőgazdasági abroncspiacon és előre láthatóan 150 új állást hoz létre 2018-ig.

Trelleborg_Ribboncut_k

Paolo Pompei, elnök, Mezőgazdasági és Erdészeti Abroncsok, Trelleborg Wheel Systems elmondta: “Ma az a megtisztelő feladatom, hogy elvágjam a szalagot mely az új Egyesült Államokbeli üzemünk felavatását jelenti, és nagy örömömre szolgál hogy ezt olyan jelentős személyiségek jelenlétében tehetem mint, a vezető traktorgyártók képviselői, Dél-Karolina kormányzója, Niki Haley, valamint Ulf Berghult, CFO Trelleborg AB és Maurizio Vischi a Trelleborg Wheel Systems elnöke.

“Észak Amerika a világ legnagyobb mezőgazdasági piaca és emiatt rendkívűl vonzó számunkra. A nagy teljesítményű mezőgazdasági abroncsok iránti kereslet, ott ahol a Trelleborg piacvezető, növekszik a régióban. Jóllehet már évek óta forgalmazzuk termékeinket az Egyesült Államokban és Kanadában, a helyi gyártás lényegesen kedvezőbb feltétéleket kínál, így növelve versenyképességünket.

“Kiváló helyen, egy modern létesítményben kapott helyet a gyár és a Trelleborg technológiai szabványoknak megfelelő  legkorszerűbb berendezésekkel lett felszerelve. Ez azt jelenti, hogy képesek leszünk kiaknázni a meglévő partnerségi megállapodásainkat a fő gépgyártókkal (OEM) és forgalmazókkal, elősegítve a technológia átadását a világ egyik részéből a másikba.  

A spartanburgi létesítmény egyike a legautomatizáltabb üzemeknek a mezőgazdasági ágazatban. Ez lehetővé teszi, hogy a legmagasabb termelési standardokat garantáljuk észak-amerikai felhasználóink számára, és bízunk benne, hogy rövid időn belül hasonlóan sikeres lesz mint a Xingtai üzemünk Kínában.

A mezőgazdasági abroncsgyártó létesítmény átatádasa január 27-én történt meg. A mezőgazdasági abroncsok gyártásának kezdete 2015 végéig várható és minden gyártói berendezés fokozatosan lesz üzembe helyezve 2018-ig, a piaci növekedésnek megfelelően biztosítva a gépgyártók, forgalmazók és mezőgazdsági szakemberek számára a Trelleborg közelségét és termékeink elérhetőségét. A 2016 januári megnyitót követően a Trelleborg partnereknek lehetőségük lesz üzemlátogatások megszervezésére, hogy személyesen megnézhessék a korszerű spartanburgi gyárat.  

Trelleborg globálisan több mint 40 országban van jelen. Az Amerikai Egyesült Államok a legnagyobb egséges piaca a Trelleborgnak nettó 730 millió USD forgalommal 2014-ben és több mint 2000 alkalmazottal. Minden Trelleborg műveletnek és terméknek saját értékesítési képviselete van az országban és minden üzleti területhez gyártó létesítmény is kapcsolódik. Ipari szövetek, nyomókendők, tömítőprofilok, ipari lengéscsillapítók, cső tömítések, alkalmazott technológiák, offshore berendezések, tengeri rendszerek, tömítési megoldások, mezőgazdasági abroncsok és ipari abroncsok, mindnek van gyártóegysége az Egyesült Államokban.