MENÜ

Alap- és fejtrágya, ami elérhető

Vulcan kalászos technológia

2022.09.21.

Nagy a bizonytalanság, hogy milyen legyen a 2022–2023. évre az a tápanyag-utánpótlási technológia, ami kivitelezhető, a termék is elérhető, és árban is értelmes határok között marad. Ez a pár sor egy lehetőséget mutat be, amelyet mindenki a saját pénztárcájához tud igazítani.

Az indulás folyékony NPK-val!

Az egyre drágábban és nehezebben beszerezhető nitrogénműtrágyák miatt fontos, hogy olyan indítóstartert válasszunk, amelyekkel a növények nitrogénnel is „kibírják” a tél végéig. Mindeközben persze kapjanak egy kis friss foszfort, káliumot, mikroelemeket, és javítsunk a talajok tápanyag- és vízszolgáltató képességén. A Vulcan Folyékony NPK és NPK-Light olyan termékek, amelyekből 300–600 liter/ha közötti mennyiségekkel még kevés csapadék esetén is biztonságosan tudjuk a növényeinket ősszel elindítani.

 

va_folyekony npk+npk light_2022szept_200x100mm

 

A fejtrágya folyékony legyen!

Az szinte biztos, hogy kevés lesz a jó minőségű szilárd nitrogénfejtrágya. Az extrém magas gázárak első körben a nitrogéngyártást blokkolják, ami igazán a tavaszi fejtrágyázáskor fog megmutatkozni. A VulcanAgro Kft. ezért folyékony nitrogénfejtrágya-gyártásra állítja át a lombtrágyagyártási kapacitását, hogy ezzel is alternatívát tudjunk adni. A tél végi fejtrágyázást – ha tehetjük – olyan kénes nitrogénnel tegyük meg, mint a Hibrid 50S vagy RapidN-TopS.

A kén együttes adagolása javítja a nitrogén felvételét és a növényben a fehérje beépülését. Ezeket elsősorban nagy fúvókával juttassuk ki, lehetőleg csapadék érkezése előtt, február–április hónapokban. A javasolt dózis 150–250 liter/ha között legyen, és akár két kisebb dózis kijuttatása is lehetséges.

 

va_hibrid 50s_2022szept_200x100mm

va_nitro mixs_2022szept_299e_200x100mm

A lombtrágyákra még nagyobb szükség lesz!

Az egyre aszályosabb időszak a növény vegetációja alatt hosszan tartó tápanyaghiányokat idéz elő. A kevesebb inputanyag nitrogén- és kénhiányt, a száraz talaj kálium-, magnézium- és mikroelemhiányt idéz elő. Ezek együttes jelenléte akár 50%-os terméselmaradást is eredményezhet, amelyet a jó lombtrágyázási technológiával kivédhetünk. Ahhoz, hogy megfelelő lombtrágyát válasszunk, ismerni kell a teljes inputanyag-bevitelt, valamint a talaj gyengeségeit. Általánosságban elmondható, hogy a Hibrid lombtrágyák (amelyek szerves és szervetlen tápanyagok keverékei), valamint a Komplex (NPK + Mg) hatóanyag-tartalmú termékek mindig jól vizsgáznak. Ugyanakkor folyamatosan növekszik a nitrogén- vagy magnézium-szulfát-tartalmú termékek használata is.

 

va_kalaszos es repce komplex_2022szept_200x100mm

va_rapid ns_hibrid60 akcio_200x100mm

 

A VulcanAgro Kft. teljes technológiát nyújt a következő évre is. Rendelkezünk elegendő alapanyaggal, gyártási kapacitással és logisztikai háttérrel. Az árak azonban emelkednek, mert mindenkit elér az energia-, a szállítás- és az alapanyag-árrobbanás. Ezért azt javasoljuk, hogy minél korábban döntsenek, szerződjenek a termékekre, és akár foglalják is le a termékeket. Ami Önöknél van, azzal biztosan lehet tervezni és dolgozni.

Sok sikert!

 

[email protected]
www.vulcanagro.hu

vulcanagro-logo vegleges_50