MENÜ

Agrár hírvivő objektívek

2020.05.18.

A fényképezőgép, felvevőgép, drón objektívje most a legfontosabb agrár hírvevő és hírvivő. A kényszerű távolságtartás hozta megoldással élve a mezei kitekintést a szántóföldi rendezvények, közös szemlék hiányában most virtuális úton kell megoldanunk.

 

Munkatársaink az ország különböző vidékein látottakat, személyes tapasztalataikkal, ajánlásaikkal fűszerezve osztják meg.

A kapások idén korán, már március végén, április elején kezdődő fővetése a vége felé jár szinte az egész országban. De addig is míg a csírázó, kelő kukorica, napraforgó várja az üdítő májusi esőket, előre tekinthetünk az őszi vetésű kultúrákra is. A repcék, kalászosok vetése még odébb van. A Caussade Semences Hungary Kft ügyvezetőjének ajánlása alapján azonban hasznos begyűjteni az állóképességükre, virágzásuk hosszára a hajtásaik elágazódási hajlamára vagy a becőréteg vastagságára, kalászolás idejére vonatkozó információkat.

 

A videók megtekintéséért kattintson a képekre!

kutas-attila-caussade

 

A csapadékhiányos tél és a száraz tavasz joggal vet fel termesztéstechnológiai kérdéseket, melyekre helyi szinten a hiteles válaszokat, mint gyakorló gazdálkodók a területi munkatársaink adják meg.

 

pörneczi-attila-caussade

 

A repce termesztés szempontjából kedvezőbb nyugati repcetermő területek mellett az ország homokos, szárazabb régióiban is érdemes termeszteni ezt a gazdasági szempontból húzó növényt. A hibridjeinkben meglévő genetikai termés- és jövedelmezőségi szint az alföldi régióban is realizálható.

 

tyukász-ferenc-caussade

 

Nem feledkezhetünk meg a szintén esőre váró kalászosainkról sem.

 

 

nagy-antal-caussade

 

A kereskedelmi repce és árugabona termesztésben a legjobb ajánlás, amit most tehetünk, az a repcevirágzásban károsító fénybogarak elleni és a becővédelmet célzó növényvédelem mellett a kalászosok kondicionálása. Kiemelt figyelmet érdemelnek a hasban, kalászolás elején lévő vetőmagnak szánt gabonatáblák, kalászoló árpák is. A minőséget és a felújításokhoz használható vetőmag mennyiségét az előttünk álló időszak időjárása a növények kondíciójával szoros összefüggésben fogják meghatározni. Objektív döntések előtt áll minden gazda a területeinek teljesítőképessége és az elvárt hozam érdekében tett befektetések tekintetében.

 

Fehér Gyöngyi – Fejlesztési felelős
Caussade Semences Hungary Kft
www.caussade-semences.hu/termekeink