MENÜ

A TORNUM Kft. kínálata

2015.01.26.

tornum
 

 

 

 

 

Tornum Kft. G pavilon 502/A stand

TORNUM Kft., Debrecen, Diószegi út 1-3. , T.: +36-52/437-526, www.tornum.hu  

Központ, keleti régió: Balogh László, M.: +36-30/824-1024,
laszlo.balogh@tornum.hu

Dunántúli régió: Sebeszta Gábor, M.:+36-30/472-5558, 
gabor.sebeszta@tornum.hu

A Tornum cég sokéves tapasztalattal rendelkezik a mezőgazdaság és a gabonaipar által használt gabonakezelő rendszerek gyártása és forgalmazása terén. Ezen belül legfontosabb tevékenysége a terményszárító gyártás és forgalmazás.

 


TORNUM HR Terményszárító

A legújabb szárító típuscsaládunk fejlesztésekor az energiatakarékosság, a porkibocsájtás és azon országok igény kielégítése volt a középpontban ahol a legjelentősebb szárítandó növény a kukorica.

 

Ennek eredményeként került kifejlesztésre a Svéd-Magyar közös fejlesztésű hő visszaforgatásos (HR) terményszárító. Az új hővisszaforgatásos (HR) terményszárítócsalád esetében sikerült akár 30%-os energiamegtakarítást elérnünk az elavult rendszerekhez képest (B1-15, Sirokko, DSZP).

 

 

TORNUM Termálviz fűtésű szárító

A legújabb fejlesztések eredmémyeként idén átadtuk Magyaroszág első kizárólag csak termálvizzel fűtött szárítóberendezését. A terményszárító teljesítménye 20t/h, melyet stabil 75°C-os szárítólevegő mőmérséklet mellet ér el. A melegvizet nem csak kizárólag hőforrásból lehet nyerni, a berendezés hőcserélője összekapcsolható bármilyen melegvizet előállító rendszerrel, amely megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű melegvizet képes előállítani.

 


 

 

TORNUM Autómata nedvesség mérő

Cégünk egyik új fejlesztése a Tornum automata nedvességmérő, melynek mintavevőjét a serleges felvonó fejrészére szerelünk fel, ezen mintavevőn keresztül jut el a mérőberendezéshez a termény, mely megfelelő időközönként mérést végez a mintából. A mérési eredményt egy digitális visszajelző panel segítségével jelzi ki, és ezeket az adatokat tárolja is. Ezáltal egy utólagos ellenőrzési lehetőséget is kínál. A mérőműszert márkától függetlenül fel lehet szerelni bármilyen típusú serleges felvonó berendezésre.

 


 

 

 

TORNUM DUST BUSTER

A Tornum Dust Buster por és szárelszívó berendezése megtisztítja a terményt a portól és az egyéb könnyű szennyeződésektől. A berendezés egy síkrostás előtisztító mellett tökéletesen megfelel utótisztítóként a száraz termény tisztítására. A berendezés a serleges felvonó fejrészére kerül felszerelésre, így a tároló berendezés vagy létesítmény közé beépíthető, így ezáltal nem szükséges külön tisztító-töltő serleges felvonó. Méretéből adódóan, típustól függetlenül minden serleges felvonó berendezésre felszerelhető.

 


 

 

 

TORNUM Gabonahűtő

A Tornum cég világelső a nagyteljesítményű gabonahűtők gyártásában és értékesítésében. Amikor a tárolási hőmérséklet magas, a rovarosodás, a penész és a gombafertőzés veszélye is nagyon nagy. Ezek kockázatát minimálisra tudjuk csökkenteni, ha a terményt megfelelő tárolási hőmérsékleten tartjuk. A gabonahűtővel csökkenteni tudjuk költségeinket, mivel a hűtve tárolás mellett a szárítás magasabb nedvességtartalom mellett végezhető el. Helyettesíthető vele a hagyományos átfúvás, forgatás ás a fertőtlenítő gázosítás is. A lehűtött gabona sokáig megtartja a hőmérsékletét. A gabonahűtővel általában elég mindössze egyszer lehűteni a gabonát, és ezzel tárolásra tökéletesen alkalmas marad. A gabonahűtő mindenféle tároló silónál alkalmazható, feltéve, hogy megfelelő levegővezeték-rendszer áll rendelkezésre a hideg levegő áramoltatásához.