MENÜ

A precíziós pályázatba és a hatékony növényvédelembe is tökéletesen illenek a megújult HARDI permetezők

2021.06.02.

Kampányt indított a precíziós mezőgazdasági fejlesztést célzó és a kertészeti pályázatban elérhető új permetezőgépek beszerzésére a HARDI Magyarország csapata. A gépek két magyarországi forgalmazója gyári támogatással biztosít kedvező feltételeket a gazdálkodók számára: kiemelkedő ajánlatokkal készülnek az eredményes növényvédelem érdekében.

 

A HARDI Magyarország célja, hogy azok a termelők, akik kilátogatnak a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényre a Fejér megyei Mezőfalván 2021. június 9-én és/vagy 10-én, már előzetesen megismerkedjenek a termékek újdonságaival és képességeivel. Így sokkal jobban képbe kerülhetnek a HARDI permetezőgépek új választékával.

 

hardi_sajtótájékoztató_2021_05_27_an-2

 

Érdemes kiemelni, hogy a gyári támogatású precíziós csomagok mindegyike beilleszthető a Vidékfejlesztési Program 2-4.1.8-21 mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása kiírásba, tehát 50 százalékos intenzitással, darabszámkorlátozás nélkül beszerezhetőek pályázati pénzzel kiegészítve.

 

hardi_sajtótájékoztató_2021_05_27_an

 

A HARDI függesztett permetezőgép kínálata két fő modellel nyújt megoldást a termelőknek, ez a MASTER és a MEGA. Mindkét típusnál egy már kiforrott technikát fejlesztettek tovább a HARDI mérnökei annak érdekében, hogy hatékonyabbá tegyék a növényvédelmi gyakorlatokat. Fontos, hogy a két típust ilyen formában ezelőtt még nem lehetett sem megnézni, sem beszerezni Magyarországon. A jó ár/érték arányú, megújult külsejű gépek egyszerűbb kezelőfelületet kaptak. Azzal, hogy gyakorlatilag minden fő kezelő egy helyen van, gyorsabbá és könnyebbé vált a permetezős munkavégzése. A traktor elejére rögzíthető fronttartály használatával bizonyos esetekben a permetezési kapacitás akár a duplájára is növelhető.

 

hardi-2021062-2

 

A MASTER tartálya 1000, 1200, 1500 és 1800 literes űrtartalommal is választható, a HARDI minőségnek megfelelő erős, megbízható kivitelben. Az új, szürke dizájn a vegyszerbekeverőnél és a gép alján, a tartálynál köszön vissza. A szórókeret szélessége 12-18 méter között elérhető és a PRO, valamint a HYS AIR STREAM típusokkal rendelhető. Előbbi a kertészetek számára optimális választás.

 

 

hardi-2021062-3

 

Ez az egyetlen, légzsákkal is rendelhető függesztett HARDI permetezőgép, az AIR STREAM légzsákos változat megrendelése pedig azért ajánlott, mert használatával a sodródásszabályzás jelentősen javítható. Lényeges, hogy az eszköz soros porttal is rendelkezik, így a mezőgazdaság digitális átállását segítő precíziós pályázatba is illeszkedik.

Az imponáló méretű MEGA (+VIDEÓ!) a függesztett permetezőgépek kiemelkedő darabja, 1200, 1500, 1800 és 2200 literes tartállyal elérhető, a keret pedig 15 és 28 méter közötti tartományban választható igény és üzemméret szerint. A PRO keret függőleges csukású, 15 és 18 méteres, a VPZ keret pedig erős, merev, a rácsos szerkezetnek köszönhetően 20-28 méter szélességben juttatja ki a növényvédőszereket a táblákra. ​​A PRO és a VPZ szórókeretek integrált AntiYaw csillapító funkciója a lehető legkisebbre csökkenti a szórókeret mozgását. A fúvókák, a vezetékek és tömlők a kereten belül, védett helyen vannak, a keretszárnyak végét pedig ​​rugófeszítésű kitérő végszakaszok védik a sérülések ellen.

 

hardi-2021062-4

 

​​A teljesítménynövelést a HARDI FrontTank extra biztosítja választható lehetőségként 1200, illetve 1500 literrel. Ezt akár kiegészítő tartályként használva, akár a fő tartállyal kombinálva lehet alkalmazni. A nagy szilárdságú polietilén tartály folyadék nélküli szintjelzővel rendelkezik a tartály tetején, amely jól látható a traktorfülkéből.

 

hardi-2021062-5

 

Kiemelten fontos, hogy 2021. június elejétől a HARDI kampányán belül elérhető az új PrimeFlow állandó keringetőrendszer és az AutoNozzleControl fúvókánkénti szakaszolás is a gazdák számára, ami szintén segít a permetezés hatékonyságának növelésén. Mivel a gép SmartCom számítógépes rendszerrel szerelt, ami teljes ISOBUS kompatibilitást nyújt, a HARDI MEGA modellek mindegyike beilleszthető a precíziós pályázatba.

 

hardi-2021062-6

 

További információ:
www.hardi-hungary.hu

 

hardi-lablec-202106