MENÜ

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019.07.15.

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

 

A Brochard Constructeuer Beaulieu Sous La Roche-ban (Franciaország) trágyaszórók, pótkocsik és átrakók széles választékát gyártja.

A vállalat 2014. nyarán hívta fel magára a figyelmet, amikor világrekordot állítottak fel szervestrágya kijuttatásban. 24 óra alatt 4.217 tonna szervestrágyát szórtak ki 221,8 ha területre.

A kínálat és az eladások bővítése Franciaországban  

A letolótechnika létjogosultsága sokrétű felhasználhatósága miatt egyre megalapozottabb, ugyanakkor a Fliegl a „O“-szériás Büffel (Bivaly) rendfelszedő-átrakókocsival az átrakótechnika területén is fejleszt. A Brochard Constructeur megvásárlásával további lépést tesz előre egy kiegészítő szegmensben is, a teljes szórás területén. „A Brochard szélesíti termékpalettánkat a német és a nemzetköz piacokon egyaránt. A fúzió segíti a kínálat bővítését, illetve pozíciónk megerősítését Franciaországban“ – mondta Josef Fliegl, a Fliegl Agrartechnik GmbH ügyvezetője.

Egyre nagyobb szerepet kap a biogazdálkodás, a fenntartható fajspecifikus állattartás, illetve a nemzetközileg különböző módszerek a tápanyagszállításra. A hígtrágya mellett kiemelt figyelem helyeződik a szilárd anyagok mozgatására is.

A Brochard márka a francia és nemzetközi piacon is BROCHARD AGRICULTURE néven jelenik meg.

fliegl-brochard

Minőség, gyártási technológia és komponensek tekintetében a gyártmányok a Fliegl-hez igazodnak. Alain Bellion úr hosszú éveken keresztül irányadó tagja volt a Brochard konstruktőr csapatának. Bellion úr műszaki értékesítési igazgatói pozíciót fog betölteni az új cégnél, és tapasztalatait hozza az együttműködésbe. Tevékenysége magában foglalja elsősorban a technikai fejlesztéseket, megvalósításukat és a Fliegl standardok beillesztését a meglévő értékesítési programba. Emellett Bellion úr a gyártásvezetést és az értékesítés technikai támogatásának feladatkörét is átveszi.

A továbbiakban a vízszintes vagy függőleges tengelyű trágyaszóró technikát alkalmazó trágyaszórók Fliegl márkanéven jelennek meg mind Németországban, mind pedig a nemzetközi piacon. Kizárólag a Fliegl kereskedői hálózatán keresztül kerülnek értékesítésre. Az első modellek bemutatására az idei AGRITECHNICA kiállításon kerül sor.