MENÜ

A Corteva Agriscience részesedést szerez a Lavie Bio-ban, az Evogene agrobiológiai leányvállalatában

2019.09.13.

Az ügylet részeként tőkebefektetés és részvénycsere valósul meg: a Corteva által a Taxon Biosciences-ben lévő részvényeket cserélik Lavie Bio részvényekre.

 

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA), piacvezető, kizárólag mezőgazdaságra specializálódott vállalat és az Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), az élettudományokhoz köthető iparágak számára új termékeket fejlesztő piacvezető biotechnológia társaság bejelentették, hogy a Corteva részesedést szerez az Evogene agrobiológiai leányvállalatában, a Lavie Bio-ban (Lavie). Az ügylet magába foglalja a Corteva 100%-os tulajdonában lévő Taxon Biosciences leányvállalat összes részvényének cseréjét, valamint a Corteva Lavie-be történő tőkebefektetését. A Taxon Biosciences részvényeit és a tőkebefektetést figyelembe véve a Corteva a Lavie tőkéjének körülbelül 30%-át, míg az Evogene a Lavie részvényeinek körülbelül 70%-át fogja birtokolni.

A Taxon Biosciences képességei előreláthatólag jelentős szinergikus értéket teremtenek a Lavie számára, és felgyorsítják a termékfejlesztést. A Taxon Biosciences eszközeit - köztük egy kiterjedt mikrobiális gyűjteményt és számos fejlesztési fázisában lévő terméket - integrálják a Lavie fejlesztési rendszerébe, felgyorsítva ezzel a Lavie biológiai alapú tervezési folyamatát és a termékfejlesztést. A Corteva befektetése a Lavie-ba meghatározott jogokat biztosít a Corteva-nak a Lavie kukorica- és szója-termékfejlesztési programjaiban, ugyanakkor a Lavie is kihasználhatja a Corteva globális szinten is meghatározó kukorica- és szójababpiaci lehetőségeinek előnyeit.

Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának elnöke elmondta: „Ez az ügylet is bizonyítja a Corteva töretlen elkötelezettségét abban, hogy ügyfelei számára új és differenciált technológiákat dobjon piacra.” Wasson folytatta: „Örülünk az együttműködésnek a Lavie Bioval, az agrobiológiai termékek területének vezető cégével, hiszen folyamatosan az ügyfélközpontú innovációs termékek forgalomba kerülésének felgyorsítására koncentrálunk ebben a gyorsan növekvő ágazatban.”

Ofer Haviv, az Evogene elnök-vezérigazgatója és a Lavie Bio igazgatóságának elnöke kijelentette: „Rendkívül elégedettek vagyunk a Corteva, a mezőgazdaság területén globális piacvezető vállalat részvénybefektetésének és a Taxon akvizíciójának kombinációjával, amelyet közel kétéves, kölcsönös fejlesztési együttműködés előzött meg. Úgy véljük, hogy ez az ügylet jelentősen javítja a Lavie potenciálját a következő generációs agrobiológiai termékek fejlesztésében és forgalmazásában, mivel további, egymást kiegészítő technológiákat és lehetséges piacra lépési útvonalakat biztosít a cég számára.”

Ido Dor, a Lavie Bio vezérigazgatója kijelentette: „Nagyon örülünk a Corteva-val folytatódó együttműködésünknek. Biztos vagyok abban, hogy a Corteva mezőgazdasági innováció terén betöltött vezető szerepével, valamint a Taxon Biosciences akvizíciójának eredményeként létrejövő új képességekkel a Lavie számára jó lehetőség kínálkozik, hogy megvalósítsa küldetését, amelynek célja az élelmiszerminőség, a mezőgazdaság fenntarthatósága és a termelékenység javítása a következő generációs mikrobiom-alapú agrobiológiai termékek bevezetésével.”

Az agrobiológiai anyagok közé tartoznak a természetes, biológiai forrásokból, például mikrobákból, makrobákból, biokémiai és ásványi anyagokból származó, az általános növény-egészség javítása érdekében külsőleg alkalmazott termékek. Agrobiológiai termékek közé tartoznak a növényi terméshozam és ellenállóképesség maximalizálására használt biostimulánsok, valamint a rovarkártételt csökkentő bio-növényvédőszerek. Az agrobiológiai szektor a mezőgazdasági befektetési piac növekvő szegmense.

A Lavie új mikrobiom alapú agrobiológiai termékek kifejlesztésével az élelmiszerek minőségének javítására, a mezőgazdasági fenntarthatóság és a termelékenység fejlesztésére összpontosít. A Lavie egyedülálló megközelítése, hogy az Evogene által kifejlesztett, szabadalmaztatott számítógépes prediktív biológia platformot alkalmazza, amely már a felfedezés, optimalizálás és kifejlesztés szakaszaiban hasznosítja a big data és a modern informatika eszközeit az új generációs mikrobiom alapú termékek előállítására. A Lavie fejlesztési fázisban lévő termékei a sorműveléses gabonák - például a kukorica és a búza -, valamint speciális növények, például a szőlő főbb művelési igényeit célozzák.

 


A Corteva Agriscience™

A Corteva Agriscience™ tőzsdén jegyzett, kizárólag a mezőgazdaság területén működő vállalat, amely világszerte az iparág egyik legteljesebb input portfólióját kínálja a gazdáknak – beleértve a vetőmagokat, a növényvédelmi termékeket és a digitális megoldások kiegyensúlyozott és változatos kínálatát - a maximális terméshozam és nyereség elérése érdekében. Kínálatában a legelismertebb mezőgazdasági márkák, az iparág vezető termékei és technológiái is megtalálhatók, amelyek mind a növekedést támogatják. A vállalat elkötelezetten keresi az együttműködést az élelmiszerlánc valamennyi érdekeltjével, miközben azon dolgozik, hogy ígéretét valóra váltva mind a termelők, mind pedig a fogyasztók életét gazdagítsa, és biztosítani tudja a fejlődést a jövő nemzedékei számára. A Corteva Agriscience, amely korábban a DowDuPont Mezőgazdasági Üzletágaként működött, 2019. június 1-jén független részvénytársasággá alakult. További információ: www.corteva.com

Az Evogene Ltd.-ről

Az Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) piacvezető biotechnológiai vállalat, amely új termékeket fejleszt az élettudományokkal kapcsolatos iparágak legfontosabb piacainak ellátására egy megalapozott tudományos ismereteket és a legmodernebb számítástechnikát magában foglaló, egyedülálló számítógépes prediktív biológiai (Computational Predictive Biology CPB) platform felhasználásával. Jelenleg ezt a platformot használja a vállalat (leányvállalatokon vagy vállalati részlegeken keresztül) innovatív termékek kutatásához és fejlesztéséhez a következő fontosabb területeken: mezőgazdasági vegyszerek, agrobiológiai anyagok, csávázás, humán mikrobiom alapú gyógyszerek és orvosi kannabisz. Valamennyi leányvállalat és üzletág kidolgozza termékfejlesztési csatornáját és piacra lépését, ahogy ezt globális piacvezető vállalatokkal - mint például a BASF, a Bayer, a Corteva és az ICL - folytatott együttműködésük is bizonyítja. További információ a www.evogene.com webhelyen található

A Lavie Bio Ltd.-ről

A Lavie Bio, az Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) leányvállalata az élelmiszer-minőség, a mezőgazdasági fenntarthatóság és a termelékenység javítását célozza mikrobiom alapú agrobiológiai termékek bevezetésével. Szabadalmaztatott számítógépes prediktív technológiákat (computational predictive technologies) alkalmazva a Lavie „következő generációs” bio-stimulátorokat és bio-növényvédőszereket fejleszt. További információ a vállalatról: https://www.lavie-bio.com/

Az Evogene számítógépes prediktív biológiai (Computational Predictive Biology - CPB) platformjáról

Az Evogene CPB-platformját gének, fehérjék, mikrobák és kis molekulák in silico (számítógépes) előrejelzésére és több tulajdonság alapján fontossági sorrendbe állítására fejlesztették ki, amelyek kulcsfontosságúak az élettudományra alapuló új termékek sikeres fejlesztéséhez és forgalomba hozatalához. Azzal, hogy már a fejlesztési folyamatot megelőzően több termékjellemzőt is figyelembe tudnak venni, és egyszerre nem csak egy jellemzővel dolgoznak a fejlesztési szakaszban, csökkenthető a program időráfordítása és költsége, de ennél is fontosabb, hogy nagyobb a sikeres eredmény valószínűsége. Ezenkívül a CPB technológiát a számítási és kísérleti eredmények alapján a termékek és a fejlesztés alatt lévő termékek optimalizálására is felhasználják.

Kövesse a Corteva Agriscience-et a Facebookon, az Instagramon, a LinkedIn-en, a Twitteren és a YouTube-on.